GTO üyelerinin alacaklarını yapılandırdı

GTO üyelerinin alacaklarını yapılandırdı

Gebze Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada, 7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un 18 mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Gebze Ticaret Odası gecikmiş üye aidatlarının da yapılandırma kapsamına alındığı ve yeni düzenlemenin aidat borçlarının 6 taksitle ödenmesini mümkün kıldığı belirtildi. Oda üyeleri 31 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılandırmayı gerçekleştirmek üzere odaya davet edilirken, kanunun 31.03.2018 tarihinden önceki aidat alacaklarının tahsili için uygulanacağının da altı çizildi.

31 AĞUSTOS SON GÜN

Oda üyelerinin yapılandırma imkanından yararlanabilmesi için 31 Ağustos 2018 tarihine kadar Gebze Ticaret Odası’na bir dilekçe ile başvurmaları gerektiği ve toplam borcun azami altı takside bölünebileceği de yapılan açıklamada yer alırken birinci taksitin son ödeme gününün 31 Ağustos 2018 olduğu ve kalan beş taksidin de aylık periyodlar halinde tahsil edileceği açıklandı.

ÖDEMELER TAKSİTLE YAPILIYOR

Açıklamada, “Taksitlerden herhangi birinin Kanunda öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde, yapılandırma iptal edilerek aidat borcu eski haline döndürülecek. Ödenmeyen kısma 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun uyarınca günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmeye devam edilecektir. Üyelerimiz ödemelerini kredi kartı ile tek çekim veya taksitli olarak da yapabilirler.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.