GOSB Teknopark’tan iş birliği

GOSB Teknopark’tan iş birliği

GOSB Teknopark A.Ş. girişim sermayesi yatırım fonu bilgilendirme toplantısı kapsamında Letven Capital ile iş birliği anlaşması imzaladı.

GOSB Teknopark A.Ş, firmalarının muafiyetlerden doğan yükümlülüklerini etkin bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla Letven Capital ile iş birliği anlaşması imzaladı. Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleşen imza töreni ve bilgilendirme toplantısına, GOSB Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sinan Gider, Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Akşit, iş insanları ve sektör temsilcileri katıldı.

“TEKNOPARKIMIZI KALKINDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

İş birliği anlaşmaları ile teknoparkımızda yer alan firmaların kalkınmasını sağlamayı hedefliyoruz diyen GOSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci, “Fon anlaşmaları serimizin bugün üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. 6 firma ile süreci tamamlayacağız. Teknoparktaki firmalarımızın taleplerini, ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde elimizden geldiği kadarıyla alanındaki iyi firmalarla iş birliği yapmayı çalışıyoruz. Dolayısıyla iş birlikleri ile hem alternatifleri artırmayı hem de güveni artırmayı amaçlıyoruz. İş birliği yaptığımız ve yapacağımız firmalar ile sadece yatırım fonu üzerine görüşmeyin aynı zamanda yatırım alma, uluslararasılaşma, diğer fonlara erişme, devlet desteklerine ulaşma noktalarında da iş birliği yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“GOSB TEKNOPARK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR YER”

Letven Capital’in 150 milyon dolar değerinde fon yönettiğini belirten Letven Capital CEO’su Kamil Kılıç, “Letven Capital olarak temel amacımız, üretim ekonomisi ile teknolojiyi birleştiren fonlar yönetmek. Bizim için Gebze Organize Sanayi Bölgesi önemli bir yer. Ayrıca içerisinde teknoparkında yer alması bizim için daha da önemli. Çünkü üniversite sanayi iş birliği içerisinde sürdürülebilir bir yatırım modeli ile işlerin dönüştürülmesi gerekiyor. GOSB Teknopark, Türkiye’de yaklaşık 100 bin kişiye istihdamın sağlandığı, 20 milyar dolar ciro büyüklüğünün olduğu, yaklaşık 10 milyar dolar cironun ihracat ile kazanıldığı bir ekosistemin parçası. Firmamızın pazar payı yüzde 7, 150 milyon dolarlık bir fon yönetiyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz iş birliğine öncü olan GOSB Teknopark yönetim kuruluna ve Prof. Dr. Murat Çemberci’ye teşekkür ediyorum” dedi.

İmza töreninin ardından, Kamil Kılıç tarafından GOSB Teknopark firmalarına Girişim Sermayesi Yatırım Fonu hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi. Ahmet Zeki Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.