GETA Asansör dünya markası olacak!

GETA Asansör dünya markası olacak!

 Gebzeli GEMAK Asansörün sahibi Muzaffer Keleş ile Sedat Yıldız, Fuat Durdağ, Serkan Eriş, Ali Sarıtarla ve Devrim Gecegezer’in ortaklaşa kurduğu...

 

Gebzeli GEMAK Asansörün sahibi Muzaffer Keleş ile Sedat Yıldız, Fuat Durdağ, Serkan Eriş, Ali Sarıtarla ve Devrim Gecegezer’in ortaklaşa kurduğu GETA Asansör, Tuzla Deri Sanayi’de yeni yerinde hizmete girdi.

GM Asansör, Beta Asansör EMT Asansör, Ersan Asansör ve GEMAK Asansör ortaklığında 4 yıl önce kurulan GETA Asansörün Tuzla Deri Sanayi Apre Sokak’ta yapılan açılışına; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan, Sanayi Genel Müdürü Zübeyde Çağlayan, AB Genel Müdürü Oğuz Hamşioğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası Meclis Üyeleri, çok sayıda sanayici ve iş dünyasından kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. 

Programda ilk konuşmayı GETA Grup ortaklarından Sedat Yıldız yaptı. 5 firmanın ortaklaşa işbirliğinden doğan GETA’nın 4 yılı geride bıraktığını söyleyen Yıldız, bugün 7 ortakla birlikte olduklarını söyledi. Amaçlarının GETA ile yerel bir marka oluşturmak olduğunu söyleyen Yıldız, ayrıca sanayi 4.0 uygulaması ile de asansör sektörüne rol olmayı hedeflediklerini belirtti. Yıldız, GETA’nın hedefleri arasında rakiplerini yok etmek yerine işbirliği yapmak olduğunu da ifade ederek, üretilen asansörlerle dünya pazarına ihraç edilen asansörlerle Türk Malı asansörlerin sağlamlığı algısı oluşturmak istediklerine değindi.

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD) Başkan Vekili Sefa Targıt da yerli üretimin önemine dikkat çekti. Yerli ürünlere herkesin itimat etmesi gerektiğini söyleyen Targıt, özelikle kamuda yerli firmaların ürünlerinin kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

GETA GRUP’UN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan ise yapılan iş birliği için GETA Grup ortaklarına teşekkür etti. Türkiye genelinde bulunan tüm asansör firmalarını araştırdıklarını ve GETA Grup’un ortaya koyduğu modeli görünce bakanlık olarak kendilerinin görüşme talebinde bulunduğunu söyleyen Yayan, bu ortaklığın giderek büyümesi gerektiğine dikkat çekti ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Firmaların yabancı ürünlere ilgi göstermek yerine yerli ürünler kullanması gerektiğini de söyleyen Yayan, asansörde çok ciddi ithalat rakamları oluştuğunu ve yerli asansör kullanımını teşvik için birlikte iş birliği yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Müsteşarı Dr. Veysel Yayan ve beraberindekiler yaklaşık 8 bin metre kare alan üzerine kurulan GETA Asansörün depo ve üretim alanlarını gezdiler ve son olarak günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Firmanın hedefleri arasında gelecekte 40 ortağa ulaşmayı hedeflediği ileri sürüldü.








HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.