Gergerlioğlu’ndan bakan soru         

Gergerlioğlu’ndan bakan soru         

HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı öğretmen mülakatlarındaki Kanun Hükmünde Kararname ile işten çıkarılanların akrabalarına ve Hakların Demokratik Partisi seçmenl

Gergerlioğlu şu soruları yöneltti, “ 

  1. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu öğretmen alım mülakatında KHK ile ihraç olan yurttaşların yakınlarına düşük puan verildiği ve baraj altı bırakıldıkları iddiası doğru mudur?
  2. İddia doğruysa masumiyet karinesi ve suçun şahsiliği ilkeleri göz önündeyken KHK li yurttaşların yakınlarına mülakatta düşük puan verilmesi hangi hukuki metne binaen yapılmıştır? 
  3. Milli Eğitim Bakanlığında konuyla ilgili soruşturma açılmış mıdır?
  4. Ailesinin Halkların Demokratik Parti’ne yakın olduğu gerekçesiyle mülakatta düşük puan verilen öğretmen adaylarının bulunduğu iddiası doğru mudur?
  5. Mülakat sisteminde siyasi ideolojik baskıların mülakatı gerçekleştirenlerde olmaması için Milli Eğitim Bakanlığının aldığı objektif önlemler nelerdir?
  6. Mülakat sisteminde yurttaşların iddialarının araştırılabilmesi için mülakatlar kamera sistemiyle kayıt altına alınmakta mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.