Gebzeliler’de Mevlid Kandili ihyası:  Gelenekselleşti. Daha da geliştirilecek

Gebzeliler’de Mevlid Kandili ihyası: Gelenekselleşti. Daha da geliştirilecek

Mevlid Kandili, Gebzeliler Derneği’nde ikindi vaktindeki Kuran-ı Kerim tilaveti ve ikramlı programla ihya edildi. Başkan Cevat Seyran, “Bu yıl ikincisini düzenleyerek etkinliğimizi gelenekselleştirdik. Seneye kadınlarımızı da katarak daha da geliştireceğiz” dedi

2022 yılının aralık ayındaki kongrede göreve seçilen Cevat Seyran başkanlığındaki Gebzeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mevlid Kandili’ni Kuran-ı Kerim tilaveti ve ikramlı programla ihya etti.

GELENEKSEL HALE GELDİ

Başkan Seyran, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in dünyayı şereflendirdiği bu kutlu günü İslâm alemine huzur, barış ve bereket getirmesini dileğiyle ihya ettik. Bu etkinlik derneğimizde, şahsımın başkanlığındaki yönetimce başlatıldı. Geçen yıl ilkini düzenlemiştik. Bu yıl ikincisini düzenleyerek gelenekselleştirdik. Önümüzdeki sene kadınlarımızı da katarak daha da geliştireceğiz. Tüm konuklarımıza ” dedi.

DÖRT DÖRTLÜK EV SAHİPLİĞİ

Gebzeliler Derneği konuklarını Başkan Cevat Seyran, Başkanvekili Mehmet Başaran, yönetim kurulu üyelerinden Eyüp Dere, Mustafa Demir, Mustafa Kuyucu, Ertan Uzel, Edip Kırcalı, Ali Yavaş ve Hasan Karataban ile birlikte ağırladı. Dört dörtlük bir ev sahipliği sergileyen Başkan Seyran ve yönetimi tüm konuklar ve üyelerle yakından ilgilenirken katılımlarından ötürü teşekkür etti.

MEST ETTİLER

Gebzeliler Derneği’nin Güzeller Mahallesi, Bülbül Caddesi üzerindeki yerinde gerçekleşen etkinlikte Kuran-ı Kerim tilaveti din görevlileri Recep Çevik, Hüseyin Çağıl, Adem Akbaş, Mehmet Güneş ve Hasan Çelik tarafından gerçekleştirildi. Etli pilav ve ayran ile Gebze yöresine has fıstıklı helva ikramı, hep birlikte edilen yemek duasının ardından etkinlik sona erdi.

GEBZELİ BAŞKAN ADAYI DA KATILDI

Etkinliğe Gebze Belediye Meclis Üyesi ve İYİ Parti Gebze Belediye Başkan adayı Gebze, Tavşanlı Köyü eşrafından Sadık Güvenç, aynı zamanda dernek başkanvekili olan Gebze Belediye Meclisi önceki dönem AKP üyesi Mehmet Başaran, Gebze Şoförler Odası Başkanı Necati Kaya, PTT Kocaeli Başmüdür Yardımcısı Tacettin Mazlum, Gebze Şileliler Derneği Başkanı Zeki Şener, Gebze Taşköprülüler Derneği Başkanı Ali Osman Kılcan, Gebze Belediyesi’nin Gebzeli (Manav) son belediye başkanı merhum Sedat Tüze’nin (1977-1980/CHP) oğlu CHP Gebze İlçe eski Sekreteri Serdar Tüze, Gebzespor kongrelerinin eski daimi divan üyesi Bekir Tavacı, Gebze Belediyesi 1989 – 1994 dönemi (Bülent Atasayan – Mehmet Emin Akın) geleneksel güreşleri gümüş kemerli başpehlivanı İzmit Taşköprü eşrafından emekli başpehlivan Sabri Geçer, Gebzeli eski pehlivanlardan Erkan Özler’in de aralarında bulunduğu çok sayıda konuk katıldı.

Haber merkezi

gebzeliler-1.jpg

Başkan Cevat Seyran (soldan dördüncü) ve yönetimi etkinlikte dört dörtlük bir ev sahipliği yaptı.

gebzeliler-54-kopya.jpg

Gebzeli din görevlileri Recep Çevik, Hüseyin Çağıl, Adem Akbaş, Mehmet Güneş ve Hasan Çelik, Kuran-ı Kerim tilavetinde katılımcıların ruhlarını mest etti.

gebzeliler-3.jpg

Etkinlikte İYİ Parti Gebze Belediye Başkan adayı Sadık Güvenç’in de aralarında bulunduğu çok sayıda konuk ağırlandı. PTT Kocaeli Başmüdür Yardımcısı Tacettin Mazlum, Gebze Şileliler Derneği Başkanı Zeki Şener, Gebze Taşköprülüler Derneği Başkanı Ali Osman Kılcan da protokol konukları arasında yer aldı.

gebzeliler-55.jpg

İzmit Taşköprü eşrafından Gebze Belediyesi geleneksel güreşlerinden gümüş kemer sahibi emekli başpehlivan Sabri Geçer (sağdan ikinci), Gebzeli eski pehlivanlardan Erkan Özler (sağdan üçüncü)

gebzeliler-13.jpg

CHP Gebze İlçe eski Sekreteri Serdar Tüze (sol baştaki) ve Gebzeliler Derneği yönetim kurulu üyesi Eyüp Dere (sağ baştaki)

gebzeliler-20.jpg

Bir dönem Gebzespor kongrelerinin efsanevi divan kurulu üyesi Bekir Tavacı (sol baştaki)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.