Gebze'de emeği anlatan oyunu çocuklar sahneledi

Gebze'de emeği anlatan oyunu çocuklar sahneledi

Yazar Gülsüm Cengiz'in çocuk kitabından sahneye uyarlanan "Kırda Bir Yaz Sabahı" isimli tiyatro oyunu Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu öğrencileri tarafından sahnelendi.

Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu 1. sınıf öğrencileri, "Kırda Bir Yaz Sabahı" adlı oyun ile yıl sonu etkinliği düzenledi. Drama eğitmeni Cahit Canan'ın yönettiği oyun öğrenci ve velilerin katılımıyla Gebze Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

kirda-bir-yaz-sabahi-3.jpeg

"KİTAPLAR SİZE ARKADAŞLIK ETSİN"
Oyun öncesi Kırda Bir Yaz Sabahı'nın yazarı Gülsüm Cengiz'in gönderdiği sesli mesaj sahnede dinletildi. Kitapların çocuklara arkadaşlık etmesini dileyen Cengiz, "Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu öğrencilerinin yıl sonu tiyatro gösterisini sevgiyle selamlıyor ve başarılar diliyorum. 'Kırda Bir Yaz Sabahı' adlı tiyatro oyununu sizlerle buluşturan ve sahneleyen drama öğretmeni Cahit Canan'ı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler; oyunumuz emek, çalışkanlık, dostluk ve paylaşım hakkında. Yaşamınız boyunca bu güzel kavramların ve gerçek dostlarımız olan kitapların size arkadaşlık etmesini dilerim. İzleyeniniz çok, alkışınız bol olsun" ifadelerini kullandı.

kirda-bir-yaz-sabahi-6.jpeg

"SANATSAL ETKİNLİKLER ÇOK ÖNEMLİ"
Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu Müdürü Erdoğan Tali ise bu tür faaliyetlerin önemine değindi. Öğretmen ve öğrencilerin yıl boyunca emek göstererek, zaman ayırarak bu tiyatro oyununu hazırladıklarını aktaran Tali, "Bunlar eğitim kurumları için çok önemli şeyler. Okullarda akademik başarıların yanı sıra sosyal etkinlikler, sportif faaliyetler, sanatsal etkinlikler kuşkusuz çok önemli. Öğrencilerimizin kendilerini ifade etmeleri anlamında, yetkinliklerini gösterebilmek ve özgüvenleri anlamında çok önemli olduğunun farkındayız. Müfredatımızın elverdiği ölçüde, akademik başarılarının yanı sıra çalışma yapan kıymetli öğretmeniniz Cahit Canan'a teşekkür ediyorum. Okul idaresi olarak, veliler adına öğretmenimize bu plaketi vermekten de gurur duyuyorum" dedi.

kirda-bir-yaz-sabahi-5.jpeg

"ÖĞRETMENİMİZİN EMEĞİ ÇOK BÜYÜK"
Oyunu izleyen öğrenci velilerinden Kübra İnan, "Okulumuzda tiyatro çalışmasının yapılması çocuklarımız adına büyük bir şans. Çocuklarımız adına öğretmenimiz Cahit Canan'a teşekkür ediyorum" dedi. Bir başka öğrenci velisi Semiha Genç ise, "Bizim için çok heyecan ve gurur verici bir gösteriydi. Her şeyiyle harikaydı, mükemmeldi. Öğretmenimizin emeği çok büyük. Çocuklarımızın hepsiyle tek tek uğraşmak, ilgilenmek, öğretmek büyük bir emek, sabır, sevgi gerektirir. Çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

TUĞÇE YAKICI

kirda-bir-yaz-sabahi-7.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum