Gebze’de 89 bin 270  öğrenci tatile çıkıyor

Gebze’de 89 bin 270 öğrenci tatile çıkıyor

2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk yarı yıl tatili bugün son ders zilinin çalmasıyla başlıyor. Gebze’de 308 eğitim kurumunda 5 bin 643 öğretmen ile 89 bin 270 öğrenci bugün yarıyıl tatiline çıkıyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre ülke genelinde ilk yarı yıl tatili 22 Ocak-2 Şubat 2024 arasında olacak.
Buna göre Gebze’de bugün 308 eğitim kurumunda 5 bin 643 öğretmen ile 89 bin 270 öğrenci son ders zilinin çalmasıyla yarıyıl tatiline çıkıyor.
Eğitim ve öğretimde 8-12 Nisan 2024'te ise ikinci ara tatil olacak. 11 Eylül 2023'de başlayan eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran 2024'te sona erecek

VALİ YAVUZ’DAN MESAJ
19 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili nedeni ile bir tebrik mesajı yayınlayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, ‘’
Bir dönemi daha başarıyla tamamlayarak karne tatiline girdiniz. Bu süre zarfında gösterdiğiniz çaba ve gayret, elde ettiğiniz başarılarla taçlandı. Her birinizin bu başarıya katkısı büyük, bu nedenle hepinizi tebrik ediyorum. Ülkemizi yarınlara taşıyacak olan sevgili öğrencilerimizin ve onları hayata hazırlayan değerli öğretmenlerimizin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyor, sevgilerimi sunuyorum.’’

BÜYÜKAKIN: İKİNCİ YARIYILA DAHA HAZIRLANIN

Yarıyıl tatili nedeni mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın” Bir dönem boyunca emek verdiniz, çok çalıştınız. Ara tatil dönemini hak ettiniz. Tatilinizi ailenizle birlikte güzel vakit geçirip zamanınızı verimli kullanarak ikinci yarıyıla daha hazır hale geleceğinizden eminim” dedi.
Okul döneminin, hayatın önemli bir aşaması olduğunu dile getiren Başkan Büyükakın” Geleceğe daha sağlam adımlar atmak için okullarda eğitim alıyorsunuz. Öğretmenlerinizden aldığınız her bilgi sizi hayalini kurduğunuz mesleğe biraz daha yakınlaştıracak. Öğretmenlerinizi can kulağı ile dinleyin. Öğretmenlerinizin verdiği ödevleri zamanında yapın. Her gün mutlaka o gün edindiğiniz bilgileri tekrar gözden geçirin. Gereğinden fazla çalışmak değil sürekli ve verimli çalışmak sizi başarıya getirecektir.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.