Gebze’de 1 ton İspir fasulyesi dağıtılacak

Gebze’de 1 ton İspir fasulyesi dağıtılacak

Gebze’de Erzurum’un coğrafi işaretli ürünleri olan cağ kebabı ve İspir fasulyesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Etkinlik çerçevesinde cumartesi günü Türkiye rekoru kırılarak 1 ton İspir fasulyesi vatandaşlara dağıtılacak.

Coğrafi işaret tescilli ürünler Türkiye’nin birçok noktasında sergilenmeye devam ediyor. Bu çerçevede Kocaeli’nin Gebze’de Erzurum İspir Fasulyesi ve Cağ Kebabı Günleri gerçekleştirildi. Gebze Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Erzurum’a ait birçok yöresel lezzet tanıtıldı. Programda davul-zurna çalındı, cağ kebaplar şişe takıldı ve İspir fasulyesi pişirildi. Stantları gezen vatandaşlar, Erzurum’a ait yöresel lezzetlerin tadına bakıp alışveriş yapma imkânı buldu. Pazar gününe kadar devam edecek olan etkinlikte, coğrafi işaretli bir ürün olan İspir fasulyesinin tanıtımının yapılabilmesi amacıyla Türkiye rekoru kırılarak vatandaşlara 1 ton İspir fasulyesi dağıtılacak.

 

“1 TON FASULYEYİ ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITACAĞIZ”

Erzurum’u Gebze’ye taşıdıklarını söyleyen Gebze Erzurumlular Derneği Başkanı Gıyasettin Çelikel, “Erzurum’un ürünlerinin tanıtımlarını yapıyoruz. İspir fasulyesinin tanıtımını yapacağız. 1 ton fasulyeyi ücretsiz olarak dağıtacağız. Fasulyenin dışında Erzurum’a has ürünler var. Tereyağ, küflü peynir var, duttan yapılan pekmezlerimiz, kömeler var. Bu ürünleri tanıtmak için program yaptık. Gebze'de Erzurumluların çok yoğun bulunduğu bir bölge olduğu için programı burada yapmayı tercih ettik. Ürünlerimizi, Erzurum’u tanısınlar. Erzurumluların ne kadar misafirperver olduğunu görsünler. Pazar gününe kadar devam edecek. Dolu dolu geçeceğine eminiz. Ürünlerimizin tamamı Erzurum’dan geldi. Orada esnaf arkadaşlar kalktılar, buraya geldiler. Burada Gebze’deki hemşerilerimize hizmet etmek için geldiler” dedi.

 

“İNŞALLAH DİĞER YÖRELER DE BUNU TAKİP EDER”  

Etkinliği çok beğendiğini ve memnun olduğunu söyleyen Safiye Dimler isimli bir vatandaş da, “Kendim Erzincanlı olduğum halde Erzurum’un yöresel yiyeceklerini tatmaya geldim. Keşke bütün yörelerimiz böyle açık alanda tanıtımlarını yapsa. Biz de Türkiye'mizin tatlarını görmüş oluruz. Ben bu etkinliği çok beğendim. 1 ton İspir fasulyesi dağıtılırsa çok memnun olurum. En azından fasulyemizi tanıtmış oluruz, yemiş oluruz, tadını görmüş oluruz. İnşallah diğer yöreler de bunu takip eder. Biz de görürüz” ifadelerini kullandı.

 

manset-1-173.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.