Gebze Sebze ve Meyve Hali’nin temeli atıldı

Gebze Sebze ve Meyve Hali’nin temeli atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Gebze Sebze ve Meyve Hali’nin temel atma töreni büyük coşku eşliğinde ve geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Gebze Yeni Sebze ve Meyve Hali'nin temel atma törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, GTO Başkanı Nail Çiler, Gebze İlçe Müftüsü Mahmut Çakır, Gebze Hal Esnafları Dernek Başkanı Zafer Koçak, siyasi parti temsilcileri, hal esnafı ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

 

ÇİFTÇİ’DEN BÜYÜKAKIN’A YATIRIM TEŞEKKÜRÜ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Gebze Hal Esnafları Dernek Başkanı Zafer Koçak, Gebze bölgesine modern bir sebze ve meyve hali kazandıracak olan Başkan Büyükakın’a teşekkür etti. Ardından söz alan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Bizler göreve geldiğimizden beri, ülkemizin, şehrimizin ve ilçelerimizin çehresini değiştirdik. Bizler milletimizle yol yürüyoruz. Bölgemizde bir ihtiyaç olan bir projenin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükakın’a bu yatırımı için teşekkür ederiz. Yeni hal binası, ilçemize ve kentimize hayırlı olsun” dedi.

 

“BU TESİS BURAYA ‘CUK’ DİYE OTURDU”

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise “Hal yeriyle ilgili uzun bir süreç yaşandı ve alternatifler sıralandıktan sonra burada netlik kazandı. Bu ürün bir an önce tarladan çıkmalı ve son sürat tüketiciye ulaşmalı. Bulunduğu mekânın erişilebilir olması lazım. Bu anlamda bu tesis buraya tabiri caizse ‘cuk’ diye oturdu. Yeni hal binasının yapılmasına karar veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükakın ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 

“TAHİR BAŞKANA ÖZEL ALKIŞ İSTEDİ”

‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır’ diyerek konuşmasına başlayan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Biz bir olmalıyız, diri olmalıyız. Bu bölgeye böyle güzel bir hali kazandıracak Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Bey’e teşekkür ediyorum. Birlikteliğin en güzel duygusunu bizlere yaşatıyor. Tahir başkanımıza bu yatırım için özel bir alkış istiyorum. Tahir başkanımız her zaman çözümün parçası oldu ve bu yatırımı ayakta alkışlıyorum” dedi.

 

34 ADET DÜKKÂN İNŞA EDİLECEK

10 bin 245 metrekare inşaat alanı üzerine yapılan Yeni Gebze Sebze ve Meyve Hali, tamamlandığında geniş imkânları ve modern yapısı ile hizmet vermeye başlayacak. Esnafın ve vatandaşların ihtiyacını gidereceği yeni yapı içerisinde 34 adet dükkân inşa edilecek. Ayrıca kompleks içerisinde 35 adet sandık depoları, dernek odası ve ofisleri, teknik hacimler, mescit, tuvaletler, büfe, berber, lokanta ve çay ocağı olacak. 

 

GENİŞ VE KAPSAMLI OTOPARK

Mal sevkiyatının genelde büyük araçlarla yapılmasından dolayı yeni hal binası ve otopark alanı bu tür araçlar için daha fazla hareket serbestliğine sahip olacak. Bu bağlamda yeni hal binasında 68 TIR parkı alanı ile 63 araçlık otopark hizmeti verilecek. Tesisin tamamlanmasının ardından Sultan Orhan Mahallesi'nde bulunan mevcut Gebze Sebze ve Meyve Hali, Çayırova Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilen yeni yerine taşınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.