GEBZE kobilerine finansmanda yöntemler anlatılacak

GEBZE kobilerine finansmanda yöntemler anlatılacak

Ekonomideki son gelişmeler ışığında KOBİ’LERİN, finansmana erişim ve yararlanabilecekleri destek programları, kaynak alternatifleri, krediler ve borçlanma araçları gibi hayati konularda en doğru bilgiyi aldığı ve Finansal Kurumlar Birliği öncülüğünde düze

YOĞUN KATILIM OLACAK

Kobi’lerin ticaretin finansmanı hakkında daha derinlemesine bilgi alabilmesi, hangi alanlarda kullanabileceğini ve kendisine getireceği finansal faydaları öğrenebilmesi çalışmalar yürüten Finansal Kurumlar Birliği 2016 yılından bu yana Türkiye’nin çeşitli illerinde Kobi’lerle biraraya geliyor. Onlarca şehirde binlerce Kobi ile buluşan Finansal Kurumlar Birliği’nin rotasındaki yeni durağı Gebze. 19 Aralık Çarşamba günü Gebze Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda saat 14.00’te gerçekleşecek panelin konuşmacıları arasında GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağatay BAYDAR ve Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım yer alacak.

GEBZE ÖNEMLİ BÖLGE

Türkiye’de sanayinin kalbinin attığı Marmara’da, 9 OSB’si ile Türkiye’de en çok OSB barındıran ilçe olan Gebze, üretim üssü konumunda. Bu OSB'lerde 105 bin kişi istihdam ediliyor. Gebze, Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 15’lik kısmını karşılıyor. 50 Milyar Dolar ciro hedeflenen Bilişim Vadisi, Tübitak, TSE, Gebze Teknik Üniversitesi ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ile AR-GE ve inovasyona da yön veriyor. 1000'e yakın orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşlarını barındıran Gebze’de, Türkiye genelindeki 500 dev fabrikanın yaklaşık yüzde 17'si faaliyet gösteriyor. Gebze Ticaret Odası, 15 binin üzerindeki üyesiyle Gebze ekonomisinin en önemli aktörlerinden birisi. Gebze OSB ise 28 Milyar Dolar ihracatıyla Türkiye ihracatının yüzde 4’ünü tek başına gerçekleştiriyor. Gebze, yabancı sermayenin de tercih ettiği sanayi bölgesi olurken, Osmangazi Köprüsü ve Sabiha Gökçen Havalimanı da bölgenin ulaşım cazibesini arttırıyor.

FAKTORİNG YOLUYLA ÇÖZÜM

Ancak Türkiye ekonomisine büyük katkısı olan Gebzeli Kobi’ler henüz faktoring hizmetlerinden yeterli düzeyde faydalanamıyor, ürünleri tanımıyor. Finansal Kurumlar Birliği Türkiye’deki finansman kaynaklarını çeşitlendirmeyi ve üyelerince sağlanan alternatif finansman olanaklarının kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bunun için düzenli aralıklarla öncü olduğu “KOBİ’LERLE Güçlü ve Güvenli Yarınlara" buluşmalarında Anadolu’da yerel üreticilerle, şirketlerle bir araya gelip finansal sıkıntılarına faktoring yoluyla nasıl çözüm bulacaklarını anlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.