Gebze – Dilovası hattında kaos:  Şayir Büyükşehir’e taşıyacak

Gebze – Dilovası hattında kaos: Şayir Büyükşehir’e taşıyacak

Gebze’den Dilovası’na toplu taşıma, hafta sonu felç. Halk otobüsleri yetersiz kaldı. Resmi otobüslerin güzergâhı kâğıt üzerinde farklı, icraatta farklı. Yurttaş iki indi bindiye mecbur kaldı. Başkan Şayir kaosa dönüşen sorunu KBB'ye taşımaya söz verdi

111-013.jpg

 

Gebze’den Dilovası’na toplu taşıma hafta içi sıkıntılı, hafta sonu felç. Halk otobüsleri ihtiyaca yanıt vermiyor. Resmi plakalı otobüslerin güzergâhı kâğıt üzerinde farklı, icraatta farklı. Yurttaş Gebze merkezden Dilovası’na iki indi bindiye mecbur kaldı. Başkan Şayir kaosa dönüşen sorunu, Büyükşehir’e taşımaya söz verdi

 

İlimiz sınırları içinde artık içinden çıkılmaz hale gelen, kaosa dönüşen topluma taşıma Dilovalı’yı da canından bezdirdi.

112-006.jpg

Önceki cumartesi günü Gebze Center AVM önündeki durakta vatandaşlar asgari bir saat boyunca kendilerini Dilovası’nın merkezindeki mahalleler ile yoğun nüfusun yaşadığı Diliskelesi Mahallesi’ne taşıyacak otobüsleri bekledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yazılı ve logolu halk otobüsleri ihtiyaca yanıt veremedi. Gebze – Dilovası güzergâhı üzerinde önemli ve yolcu yoğun durak olan Gebze Center AVM önünden yolcu alamadı.

İmdada Büyükşehir’in otobüsleri yetişti ancak onlar da yolcu yükünü karşılamakta zorlandı. Daha da ötesi o hatlarda sıklıkla yaşanan, vatandaşa duyurulmayan veya yeterince duyurulmayan, ciddiyetten uzak güzergâh değişiklileri oldu. Çok sayıda vatandaş ondan sebep; Gebze’nin merkezinden Gebze Center AVM önündeki durağa, Dilovası Kaymakamlığı önünden Dilovası Belediyesi önüne ikinci indi bindiye mecbur kaldı.

GELDİĞİNE GELECEĞİNE PİŞMAN OLDU

 

114-004.jpg

Önceki cumartesi günü 16.30-17.30 aralığında Gebze Center AVM önünde yaklaşık bir saat otobüs bekleyen vatandaşlardan biri Deniz İldeş oldu. Kızı Sümeyye ve Gülnaz, yeğeni Ela ile birlikte Gebze’ye gelen İldeş, geldiğine geleceğine pişman oldu. Mimar Sinan Mahallesi’nde oturan Deniz İldeş, “Bir saat yakın süredir bekliyoruz.

120.jpg

Kızlarım ve yeğenim de sıkıldı, oyalamaya çalışıyorum. Bu sorunu hafta içi de yaşıyoruz ancak hafta sonu daha büyük eziyet oluyor” dedi.

“ÇARŞIDAN BURAYA OTOBÜSLE GELDİM”

 

116-002.jpg

Yine durakta bekleyen kadın yolculardan birinin yanındakine, “Otobüse Merkez Hastanesi yakınındaki duraktan binecektim. Uzun süre bekledim, gelmedi. Sordum. Bilen birine denk geldi. Meğer güzergâhı değişmiş. Çarşıdan buraya çoluk çocuğumla bir başka otobüse binerek geldim. Yarım saati aşkın süredir bekliyorum. Gideceğimiz yol topu topu 20 dakika mesafede” dedi.

“GÜLERİZ AĞLANACAK HALİMİZE”

 

119-001.jpg

Bir başka yolcu Büyükşehir Belediyesi’nin özünde kendisi şikâyettik olan şikâyet hattını defalarca aradığını, hiçbir sonuç alamadığını belirtip, “Memlekette kimi kime şikâyet ediyorsun. Arıyorsun da ne oluyor. Dinlermiş, ilgilenirmiş gibi yapıyorlar. Sanki kadıyı, kadıya şikâyet ettiğini sanıyor insan” diyerek yanındaki kahkaha atınca ekledi: “İşte böyle, gülüyoruz ağlanacak halimize.”

Ağrılı olduğu anlaşılan bir yurttaş ise isyanını, “Memlekete gitmek bu kadar zahmetli değil yahu. Hiç olmazsa ne zaman, nereden geçeceğini biliyorsun” diye çıkıştı.

DURAĞA YANAŞMADAN GİTTİ

 

117-002.jpg

AKP Dilovası İlçe Teşkilatı’nın 64’ncü genişletilmiş danışma meclisine gitmek için geldiğimiz Gebze Center AVM önündeki durakta otobüs beklediğimiz yarım saati aşkın sürede ilçenin merkezine giden 302 numaralı bir halk otobüsünün silme dolu şekilde durağa yaklaştığını, bir yolcusunu durağa 10-20 metre kala arka kapıdan indirip, yükü kaldıramadığından sebep durağa yanaşmadan uzaklaştığını gördük.

113-006.jpg

Dilovası’nın en kalabalık mahallelerinden biri olan Diliskelesi Mahallesi sakinlerinin imdadına, 325 hat numaralı resmi plakalı otobüs yetişti. Uzun süreli beklemeden ötürü yoğunlaşan kalabalığı hayli zorlansa da alıp gidebildi.

SON DURAK BURASI!”

115-001.jpg

Dilovası merkezine ise 320H hat numaralı resmi araç geldi.

118-001.jpg

Gebze Center AVM önüne de kalabalık gelen otobüs, büyük olmasından sebep yolcu yükünü kaldırdı ancak silme doldu.

 

Öte yandan yurttaş otobüsün; Dilovası Kaymakamlığı önüne kadar gittikten sonra belediye yönüne döneceğini sanıyordu. Otobüs şoförü durumu anlayıp Kaymakamlık önünde hala otobüste oturan yolcuyu, “Son durak burası” diye uyardı. O yurttaşlar belediye tarafına gitmek için ikinci indi bindiyi, bedelini ödeyerek yapmak zorunda kaldı.

BÜYÜKŞEHİR KENDİNE DUYURDU MU?

Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili hatta güzergâh değişimini halka duyurup duyurmadığı veya duyurduysa da ne derece yeterli olduğu muamma ancak kendi birimlerine bile duyurmakta yetersiz kaldığı belgeli. Belediyenin resmi sitesinin hatlara dair bölümünün 320H’ye dair bölümünün duraklar bölümünde Dilovası Belediyesi durağı; gerek gidiş gerek dönüş yönünde yazılı.

https://l24.im/CLExl   (25 Ekim 2022/03.00 suları itibariyle)

Öte yandan gayriciddilik bununla da sınırlı değil. Aynı bölüme göre; Dilovası Kaymakamlık’tan harekette son durak Eskihisar Tünel Üstü diye bir yer. İki mesafe arası toplam 29 direk var.

EVLERE ŞENLİK…

Aynı otobüsün Dilovası Kaymakamlığı’na doğru hareket ettiği ilk durak ise; Çınar Parkı. Geliş istikametinde Eskihisar Tünel Üstü son durağıydı ancak Çınar Parkı’ndan Dilovası Kaymakamlığı’na dönüş güzergâhında bile, “Eskihisar Tünel Üstü” diye bir durak yok. Üstelik dönüşteki otobüs durağı sayısı, 35. Sitenin hatlar bölümü, bunun gibi çok sayıda hata içeriyor. Kimi hatlarda otobüs saatleri de yanlış yazılı. (KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak'a birini bizzat iletip düzelttirmiştik)

ŞAYİR, SORUNU BÜYÜKŞEHİR’E TAŞIYACAK

Dilovalı vatandaşların önceki cumartesi günü yaşadığı sorunu haberleştirmeden önce AKP Dilovası İlçe Teşkilatı’nın danışma meclisi toplantısı öncesi Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’e fotoğrafları göstererek bizzat aktardık. Şayir; AKP Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım ve MKYK Yedek Üyesi Davut Coşkun Şiloğlu’nun da yanına, “Bana detaylı aktarın. Büyükşehir’e bildirelim” diye söz verdi. Sorunla Büyükşehir Belediyesi’nin ilgilenmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.