Gebze Dayanışması tarafından

Gebze Dayanışması tarafından

 Hatay'ın Antakya ilçesinde ODTÜ protestolarına destek vermek amacıyla gerçekleşen eylemlerde, polis müdahalesi sırasında Ahmet Atakan isimli bir...

 

Hatay'ın Antakya ilçesinde ODTÜ protestolarına destek vermek amacıyla gerçekleşen eylemlerde, polis müdahalesi sırasında Ahmet Atakan isimli bir gencin hayatını kaybetmesi Gebze’de yapılan yürüyüş ve ardından yapılan açıklamayla anıldı. Önceki gün Tüm Türkiye'de Ahmet Atakan için eylem çağrısı yapılırken, Gebze Dayanışması tarafından Gebze Kent Meydanı’nda bir yürüyüş gerçekleştirildi.

SLOGANLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER 

Gebze Kent Meydanı’nda bir araya gelen kalabalık grup “İsyan devrim özgürlük”, “Hepimiz Ahmet'iz, hepimiz Ali'yiz”, “AKP'nin polisi Ahmet'in katili”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları atıldı. Kent Meydanı’ndan Cuma Pazarı ardından İsmet Paşa Caddesi üzerinden AKP Gebze İlçe Teşkilatı önüne gelen grup burada basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem yaparken açıklama öncesi yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

 ŞİDDET KARŞISINDA SÖZ BİTMİŞTİR

Ahmet Atakan’ın 22 yaşındaki gencecik bir fidan olduğunu ifade eden Güngör İrdem, “Gözlerini iktidar ve rant hırsı bürüyenlerin baktıkları her yere ‘talan’, ‘şiddet’ ve ‘ötekileştirme’ götürmelerine itiraz eden herkes gibi, o da ODTÜ ve Tuzluçayır halkı ile dayanışma için düzenlenen destek eylemine katıldı! Polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi nedeniyle de hayatını kaybetti. Bizler biliyoruz ki bu şiddet, kutsadıkları bir iktidarı kaybetme korkusuyla yanıp tutuşanların ve haklarına, geleceğine, emeğine sahip çıkanları düşman olarak görenlerin başvurabilecekleri bir yöntemdir! Bu yönetme tarzının karşısında sözümüz tükenmiş, yüreğimiz bilenmiştir” dedi.

HER BİR İNSAN ÖLÜMÜ DÜNYANIN ÖLÜMÜDÜR

Hayatını kaybeden Ahmet Atakan'in ailesine, dostlarına ve bu acıyı yüreğinde hisseden herkese başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dilediklerini belirten İrdem, “Bizler; Mısırda öldürülen insanın da; Filistin’de başı ezilen kardeşimizin de; Lazkiye’de katledilen canların da; Rojava’da öldürülün arkadaşın da Abdocan'ın, Ali İsmail'in Medeni'nin Mehmet'in, Ethem'in, de acısını acımız bilenlerdeniz. Çünkü biz insanız. Her nerede bir insan katlediliyorsa, onun acısını yüreğinde taşıyanlarız. Ölümleri kendi siyasi çıkarları için kullanan aşağılık insanlar değiliz. Çünkü biz biliyoruz ki her suçsuz insanın ölümü bir dünyanın ölümüdür” şeklinde konuştu. 

ZAMAN GELECEĞE SAHİP ÇIKMA ZAMANI

En basit demokratik toplumlarda bile bireyin beğenmediği uygulamalar için eylem yapması doğal bir hakken ülkemizde böyle basit bir eylem bile polis şiddeti ile bastırılmak istendiğini açıklayan İrdem, “Bütün yaşanan felaketlerin ve bundan sonra yaşanacakların tek bir sorumlusu vardır: O da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Zaman artık onurumuza sahip çıkma zamanıdır. Zaman artık umudumuza sahip çıkma zamanıdır. Zaman artık geleceğimize sahip çıkma zamanıdır. Zaman çocuklarımızın yarınlarına sahip çıkma zamanıdır. Zaman AKP karanlığına karşı aydın, özgür, demokratik ve bağımsız bir Türkiye yaratma zamanıdır. Ya bu karanlığı yırtıp aydınlığa yürüyeceğiz ya da bu karanlığı yırtıp yarınlara çıkacağız” dedi. Grup yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.