Gaziler gününü buruk kutladı

Gaziler gününü buruk kutladı

Gebze’de gaziler günü şükranla ancak gaziler açısından buruk kutlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şubesi’nden Kıbrıs Gazisi Muzaffer Dereli toplu taşımada rencide edilmekten ve maaşta ayrımcılıktan yakındı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından Mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verilişinin 98’nci yıldönümü Gebze’de de Gaziler Günü etkinliğinde kutlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şubesi’ni temsilen konuşan Kıbrıs Gazisi Muzaffer Dereli, “Üzülerek şunu ifade etmek isterim ki Kore ve Kıbrıs Gazileri’ne gösterilen ilgi ve ahde vefa istenilen düzeyde olmayıp yetersiz kalmaktadır. Birçok sorun ve isteklerimiz bugüne kadar giderilmemiştir” dedi.
TOPLU TAŞIMADA RENCİDE 
Muzaffer Dereli o isteklerin ne olduğuna dair sorumuza verdiği yanıtta iki sorunlarına işaret etti. Toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat haklarından ötürü birçok halk otobüsü şoförü tarafından halkın içinde rencide edildiklerini belirten Dereli bu tutuma karşı gereken önlemlerin alınmasını istedi. 
MAAŞTA AYRIMCILIK 
Dereli ayrıca, “Biz Kıbrıs’a maaş almaya gitmedik. Yasa gereği hiçbir geliri olmayan gaziye asgari ücret, geliri olana ise daha düşük maaş ödemesinde bulunuluyor. Gazileri bu şekilde ikiye bölmeleri yanlış” dedi.
ÇELENK SUNUMU 
Gebze’de Gaziler Günü programı 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı yanındaki Gebze Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleşti. Gebze Kaymakamlığı adına Kaymakam Mustafa Güler, Gebze Belediyesi adına Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu.
KARŞILIĞI OLAMAZ 
Günün anlam ve önemine dair ilk konuşma Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Nihal Asker tarafından yapıldı. Asker gazilerimize atfen, “Sizler Cumhuriyet’in temel taşı ve temsilcisisiniz. Sizler için yapılanlar, yaptıklarınızın karşılığı ve bedeli olamaz” dedi. Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Melike Uzun da Şair Mehmet Emin Yurdakul’un “Ya gazi ol ya şehit” adlı şiirini okudu. Ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şubesi’ni temsilen konuşan Kıbrıs Gazisi Muzaffer Dereli söz aldı. 
MÜSAADE ETMEYECEĞİZ 
Dereli günün tarihi ve anlamına dair bilgilendirmede bulunduktan sonra, 19 Eylül’ün derneklerinin de kuruluş günü olduğunu hatırlattı. Dereli, “19 Eylül Gaziler Günü; Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucusu ve vatandaşların, tüm malul gazilerin kahramanlık ve şeref günüdür. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, bölünmesine, hürriyetine ve bağımsızlığına göz dikilmesi ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir” dedi.
YETERSİZ KALINDI 
Kore ve Kıbrıs’ta savaşarak gazi olanların genel sayısının 59 bin, halen hayatta olan ve yaşları 66-90 arasındaki Kore ve Kıbrıs gazilerinin sayısının 28 bin civarında olduğunu belirten Dereli, “Kore ve Kıbrıs Gazileri’ne gösterilen ilgi ve ahde vefa istenilen düzeyde olmayıp yetersiz kalmaktadır. Birçok sorun ve isteklerimiz bugüne kadar giderilmemiştir” diye konuştu. Dereli konuşmasını iyi niyet temennileri ile tamamladı.
MEHTER VE SOHBET
Dereli’nin konuşmasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mehter takımının konseri ile süren program, ikramla tamamlandı. Kaymakam Mustafa Güler, Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve beraberindeki protokol mensupları gazilerimiz ile sohbet etti. Gaziler Günü programına Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, AKP Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Özhan Öztürk, GTO Başkanı Nail Çiler, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Gebze EYT Derneği yönetim kurulu üyeleri, bürokratlar, askeri erkan, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.