FUTBOL TESADÜFLERİ Mİ SEVER?

FUTBOL TESADÜFLERİ Mİ SEVER?

Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova bölgesinin ortalama nüfusu 1 milyon.

Her kültürden insanı içinde barındıran,  her çeşit futbolcu adayının çıkabileceği Gebze bölgesinden son 10-15 yılda çıkan üst liglerde oynayan profesyonel futbolcu sayısı 2’yi geçmiyor.

Allah vergisi yetenek, şans ve çokça tesadüfler bir araya gelmediği sürece yüzlerce profesyonel seviyede yetenekleri olan futbolcu adayları yok olup gidiyor.  yönetimlerin günü kurtarmaya odaklı şovanist anlayışları, futbolu bilen altyapıyı önemseyen yöneticilerin aktif yönetici olmaması, saha ve malzeme yetersizliği antrenörlerin bilgi eksikliği ve en önemlisi doğru planlamanın istikrarlı bir şekilde uygulanamaması Gebze gençlerinin en büyük şansızlıkları olarak değerlendirilebilir.

A TAKIMA DEV BÜTÇELER ALTYAPIYA SIFIR BÜTÇE

En yakın örneği Emre Fırtına… Gebzespor altyapısında yetişti. Kızılcabölükspor’a gitti. Geri geldi ve biraz iyi bir ilk yarı geçirdi Gebzespor’a 65 bin TL bonservis ücreti kazandırarak gitti.  Gebzespor en son 2012-2013 sezonunda Vedat Bora’dan 200 bin TL bonservis ücreti almıştı. İşin doğru örneği varken yöneticiler ısrarla transferler yapıp milyonlarca paralar harcamayı denedi ve sonucu hep hüsranla bitti. Kazanan futbolcular ve menajerleri oldu. Bizim futbolcu olabilecek gençlerimiz şimdide kahvehane köşelerinde okey atıyor. Herkesin futbolcu olacak diye bir garantisi yok, en azından iyi birer birey olmaları için bir şeyler yapmak gerekli. Gebzespor kalıcı gelirler elde etmesi gerek, bunun bir formülü de futbolcu üretmek ve bunu pazarlamaktan geçmeli. Başarı için, ayakta kalabilmek, kimsenin kapısında para dilenmemek için mali disiplinin sağlanması gerekiyor.  Umarım yeni yılda bu konu üzerinde doğru planlamayla durulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.