Fabrika önünde eylem yapıyor

Fabrika önünde eylem yapıyor

Gebze'de buluna bir fabrikada depo elemanı olarak çalışan İbrahim Sabak, tazminatsız bir şekilde işten atıldığı için işyeri önünde eylem başlattı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan Linde Gaz yetkilileri, bir müşterinin ona hediye ettiği kuru pastayı alan İbrahim Sabak isimli işçiyi, iyi niyeti su istimal ettiği iddiasıyla tazminatsız şekilde işten attı. 2 yıldır Linde Gaz deposunda tek başına tüp dolum elemanı olarak çalışan İbrahim Sabak isimli işçi, depo önünde arabasını yıkadığı, bahçeden meyve topladığı ve bir müşterinin ona hediye olarak getirdiği kuru pastayı aldığı için 2 hafta önce Linde Gaz yetkilileri tarafından tazminatsız olarak işten atıldı.

TEK BAŞIMA DİRENİŞ BAŞLATTIM

İş kanununun 25/2 maddesi gerekçe gösterilerek işten atılan Sabak konuyla ilgilşi olarak, “İşverenin iyi niyetini su istimal ettiğim söylenerek işten atıldım. Ben böyle bir art niyet göstermedim. 2 yıldır işimin başındaydım. Depo olduğu için arabamı yıkadığım, bahçeden meyve topladığım ve bir müşterinin hediye getirdiği kuru pastayı aldığım için beni tazminatsız olarak işten attı. Ben de tazminatımı istedim. Ödemeyeceklerini söylediler. Ben de şirketin karşısına geçerek tek başıma direniş başlattım, eylem yapıyorum.” diye konuştu.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.