Eyvah eyvah. Kroman kapasite arttırıyor

Eyvah eyvah. Kroman kapasite arttırıyor

Darıca’da yaşanan kanser vakalarının baş şüphelilerinden Kroman Çelik kapasite artırımına gidiyor. Konuya dair şubatta tasarlanan Çevre Etki Değerlendirme toplantısı nisan ayının başına ertelendi. Toplantı tarihi halka duyurulacak

** Toplantının nisan ayına yani yerel seçim sonrasına ertelenme gerekçesinin ise iktidarın seçim öncesi oy kaygısı olduğunu sanılıyor. İktidar 31 Mart’ta belki sandıktan yine çıkacak ama göz yumulursa her olasılıkta Darıcalı kaybedecek

Dilovası kadar yüksek oranda olmasa dahi kanserden ölüm vakalarının yoğun yaşandığı Darıca’da gerek çevre kirliliği gerekse kanser vakalarının baş şüphelilerinden Kroman Çelik firması kapasite artırımına gidiyor. Fabrikanın etrafında yerleşik çevre sakinlerinin çok şikâyetçi olduğu işyerinin tahliyesi beklenirken kapasite artırımına yönelmesinin şaşkınlığı yaşanıyor. Konuya dair ÇED toplantısı bu ay içinde düzenlenecekti ama nisan ayının başına ertelendi. Toplantı gün, saat ve yeri halka toplantı öncesi duyurulacak.

Firma haddehane ve çelikhane kapasitesinde artış ve bunun için yenilemeye gidecek. Yıllık 1 milyon 340 bin ton olan sıvı çelik üretiminin 3 milyon tona, yine yıllık 1 milyon 120 bin ton olan sıcak haddeleme kapasitesinin ise 3 milyon 250 bin tona çıkartılmak isteniyor. Bu talebe dair Çevresel Etki Değerlendirmesi başvuru dosyası İl Çevre Müdürlüğü’nce halkın görüşüne açıldı.

HALK GÖRÜŞ BİLDİREBİLİR

ÇED Yönetmeliği’nin 9. maddesi gereği düzenlenecek toplantı öncesi ÇED başvuru dosyasını incelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.