Erdem Çakar Kimdir? Suç Örgütü Lideri Erdem Çakar'ın Hayatı ve Suçları

Erdem Çakar Kimdir? Suç Örgütü Lideri Erdem Çakar'ın Hayatı ve Suçları

Erdem Çakar ve suç örgütünün perde arkası: Yaş, köken, ve Kafes-47 operasyonu ile çöküşü. Organize suç dünyasına dair detaylar bu yazıda.

Erdem Çakar ve Organize Suç Dünyası

Erdem Çakar, Yalova merkezli faaliyet gösteren ve "Çakar" olarak bilinen bir organize suç örgütünün lideri olarak bilinir. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Yalova başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya ve Bursa'da düzenlenen Kafes-47 operasyonlarıyla Çakar suç örgütü çökertilmiştir.

Suç Örgütünün İşlediği Suçlar

Çakar suç örgütü, fahiş faizlerle vatandaşları borçlandırma, borçlarını ödeyemeyen esnaflara baskı yapma, yağma, tehdit, şiddet ve sahte fatura düzenleyerek haksız kazanç sağlama gibi çeşitli suçlar işlemiştir. Bu suç faaliyetleri arasında, esnafları sindirme ve sanal şirketler kurarak ticari aldatmacalar da yer almaktadır.

Kafes-47 Operasyonunun Sonuçları

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda, Erdem Çakar ve Yılmaz Çakar dahil olmak üzere örgütün 8 üyesi yakalanmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda, örgütün 2014'ten günümüze kadar 1 milyar TL'ye yakın haksız kazanç elde ettiği tespit edilmiştir.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.