Endüstri 4.0’dan korkmamalı  ama gerekeni de yapmalıyız

Endüstri 4.0’dan korkmamalı ama gerekeni de yapmalıyız

MMO Kocaeli Şubesi Sakarya Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Salim Aydın, Gebze’deki sempozyumun ardından yaptığı değerlendirmede devrim diye tanımlanan yeni model üretimden korkulmaması gerektiğini belirtti ama gerekenin yerine getirilmesi kaydıyla…

Endüstri 4.0 sempozyumuna MMO’nun ülke genelindeki şube ve temsilciliklerinden yürütme kurullarının başkan ve yöneticileri de yoğun ilgi gösterdi. MMO Kocaeli Şube Sakarya Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Salim Aydın ve yürütme kurulu üyeleri de sempozyumu ilgiyle takip etti. Başkan Aydın, sempozyuma dair değerlendirmesinde şunları kaydetti:

 

BİR AN ÖNCE ADAPTE OLUP

UYGULAMAYA GEÇMELİYİZ

 

“İyi hazırlanılmış bir sempozyumdu ve konusuna hakim kişilerin sunumları çok faydalı idi. Ülkemizin global dünyada yerini alabilmesi ve rekabet gücünün artması açısından çok önemli bir adım olan Endüstri 4.0 'a bir an önce adapte olup ülke genelinde uygulamaya geçilmesi gereken bir konu olduğu aşikardır. Bu konuda Devlet teşvikleri çok önemlidir.

 

BÖLGEMİZDE HIZLA ATILIM YAPILMALI

 

Endüstri 4.0 maliyet açısından, faydası yüksek modeldir. Yeni meslekler ve istihdam oluşturacağı kanısındayım. Korkulmaması gereken bir gelişim olduğu kanaatindeyim. Özellikle sanayinin yoğun olduğu bölgemizde hızlı atılım yapılması ve bu konuda işletmelerimizin entegrasyonu sağlanmalıdır.

 

Ülke olarak rekabet gücümüze katkı koyacak bir gelişmedir. Eğitim ile birlikte yürütülerek gençlerimizi yetiştirip, sağlıklı üretim yaparsak güçlü ve sözü geçen devletlerarasına girmemiz kaçınılmaz olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.