En zengin Botanik Bahçe Kocaeli’ye geliyor 

En zengin Botanik Bahçe Kocaeli’ye geliyor 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş'ın katılımları ile Kocaeli Biyolojik Çeşitlilik Bahçesi Protokolünü imzaladı.

Başkan Karaosmanoğlu imza sonrası yaptığı açıklamada, “Kocaeli’yi bugün turistik amaçlı bir cazibe merkezi haline getiren en önemli unsurların tümü, çevre yatırımları ile yakından ilişkilidir. 14 yıl önce göreve geldiğimizde, bir çevre seferberliği başlatmış olmasaydık, bugün Kocaeli’nin bir doğa ve turizm kenti olarak anılması da mümkün olmazdı” dedi.

8 MİLYONDAN FAZLA AĞAÇ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Allah’ın izniyle Körfezi’mizdeki Mavi Bayrakların sayısını daha da artıracağız. Ayrıca; Kocaeli’yi mesire alanlarıyla doğa yürüyüş parkurlarıyla donattığımızı, kent geneline 8 milyondan fazla ağaç diktiğimizi de özellikle belirtmek istiyorum. Kocaeli Biyolojik Çeşitlilik Bahçesi’nin yapılması için protokolü imzalayıp; Hızlı bir şekilde çalışmalara başlıyoruz. Biz ilk gün de söylediğimiz gibi ne sanayiyi çevreye, ne de çevreyi sanayiye feda etmedik, etmeyeceğiz. Çünkü dünya bu hızla kirlenmeye ve yok edilmeye devam ederse; bir gün gelecek, doğaya bugün olduğundan çok daha fazla ihtiyacımız olacak.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.