“En önemli konumuz meslek itibarı”

“En önemli konumuz meslek itibarı”

Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin yine tüm sivil topluma örnek olup özünde mesleğin kazandığı kongresinde başkanlık için Leyla Toltar ile yarışıp beş dönem aradan sonra yeniden seçilen Mustafa Serdaroğlu, “Kaybolan meslek itibarını geri kazandırmak için kararlı bir çalışma, en önemli konumuzdur” dedi

TMMOB Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Gebze Temsilciliği’nin 12’nci olağan kongresinde temsilciliğin kuruluşundan bugüne diğer 11 kongresinde olduğu gibi yine aynı seviyede, tüm sivil topluma örnek olacak olgunlukta gerçekleşti.

basliksiz-1-kopya.jpg

Temsilciliğin kurucu yönetiminde yedek üye olarak görev yapan, 5 ve 6’ncı dönemlerinde başkanlığına seçilen Mustafa Serdaroğlu ile Leyla Toltar’ın listelerinin yarıştığı kongrede mimarlık mesleği kazanırken, sandıktan Serdaroğlu ve listesi çıktı. Serdaroğlu, Kaybolan meslek itibarını geri kazandırmak için kararlı bir çalışma, en önemli konumuzdur” dedi.

mimarlar-5.jpg

591 üyeden 234’ünün katılıp oy kullandığı kongrede Serdaroğlu’nun listesine 131, Toltar’ın listesine 103 oy çıktı.

mimarlar-6.jpg

Temsilciliğin Mustafa Serdaroğlu başkanlığındaki yeni yönetimi Yunus Emin Kara, Saliha Altınsoy, Nur Aydoğdu ve Merve Özhan’dan oluştu. Sefa Ramazan Gül, Oğuzhan Çengel, Ömer Şehir, Kubilay Gedik ve Ahmet Talha Turan aynı listeden yönetim kurulu yedek üyeliklerine seçildi. Mustafa Serdaroğlu ve ekibinin seçim hasgtagi #birliktedahagüçlü oldu.

mimarlar-7.jpg

Genç aday Leyla Toltar ise listesinde; yönetim kurulu asil üyeliklerinde Mücahit Dinç, Özge Öztürk, Samet Özdem ve Burak Şahin; yedek üyeliklerde İsabet Güven, Fatih Yavuz, Sema Karakaya Çelik, Ersin Kurtcul ve Abdullah Numan Kızılkaya’dan oluşan ekiple yarıştı. Leyla Toltar ve ekibi Yenilikçi Mimarlar Grubu adı #bizvarız hasgtagiyle ile seçim propagandası yürüttü.

mimarlar-8.jpg

Kongrede divan, temsilcilik kurucu başkan Erol Bayındır’ın başkanlığında eski başkanlardan Faruk Uygur ve genç mimar Büşra Deniz’den oluştu.

mimarlar-9.jpg

Kongreye Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Alper Dülger ve şube sekreteri Gülşah Toprak Poyraz

mimarlar-10.jpg

Cenk Elgin ve Sinan Kayakıran (sağdaki)

Mimarlar Odası Onur Kurulu Yedek Üyesi Yüksek Mimar Sinan Kayakıran,

mimarlar-11.jpg

İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı (ortadaki) ve yönetiminden Çağdaş Kara,

mimarlar-12.jpg

-Soldan sağa- Erol Bayındır, Mustafa Serdaroğlu, Ziya Özhan, Sedair Kara, Faruk Uygur, Mehmet Emin Başöz

İMO Gebze eski Başkanı Ziya Özhan ve Sedair Kara'nın

mimarlar-13.jpg

-Soldan sağa- Vesile Kayadelen, Nilay Dinçer Çelikel ve Merve Özhan

ile Vesile Kayadelen’in de aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

mimarlar-14.jpg

591 üyenin oy hakkının bulunduğu kongrede 1 nolu sandık divanı Didem Özgenç başkanlığında, Muhammet Fatih Temiz ve Recai Er; 2nolu sandık Bircan Ceyhan başkanlığında Bora Meniye ve Ömer Faruk Tirki’den oluştu.

**

Elgin’den veda konuşması:

Hepimizin yolu açık olsun

mimarlar-15.jpg

TMMOB Gebze Yerleşkesinde gerçekleşen kongrede mevcut başkan Cenk Elgin yeniden aday olmayarak veda konuşması yaptı. Elgin, “Bu artık son buluşmamız. Hepimizin yolu açık olsun. Hatalarımız kusurlarımız varsa benden yana affola. Hakkınızı helal ediniz lütfen, benden de helal olsun. Başka daha güzel günlerde görüşmek dileğiyle kendinize iyi bakın, hoşçakalın” dedi. Gebze’nin yerel eşrafından olan genç mimarın bundan sonraki yaşantısını Almanya’da sürdüreceği öğrenildi.

**

Mimarlığın ne olduğunu

anlatmalı ve sahiplenmeliyiz

Mustafa Serdaroğlu kongrede seçim öncesi yaptığı konuşmada, kendisinden önce konuşan Leyla Toltar ve ekibine atıfla başladı. Serdaroğlu, “Meslek odamızın olağan seçimi bu. Arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin liste çıkarması odamıza gerçekten hareket getirdi. Bu demektir ki bizlerde mesleğimize sahip çıkacağız. Kardeşlerimize güveniyoruz” dedi.

BU BİR GÖNÜL İŞİDİR

mimarlar-16.jpg

-Soldan sağa- Leyla Toltar, Nilay Dinçer Çelikel, Mustafa Serdaroğlu, Cenk Elgin

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (1984) mezunu olduğunu ve Gebze’deki ofisini 1993’te açtığını, aynı sene içinde Erol Bayındır başkanlığındaki kurucu temsilcilik yönetiminde, yedek üye olarak yer aldığını; ilerleyen senelerde sekreter üyelik ve iki dönem başkanlık yaptığını hatırlatan Serdaroğlu, “O tarihten bu yana yaklaşık 30 senedir odayla haşır neşirim. Bu bir gönül işidir. Oda işi özveri ister. Meslektaşlarınıza, arkadaşlarınıza, kardeşlerinize ne katabilirsiniz ne verebilirsiniz nasıl yardımcı olabilirsiniz diye yapılan bir çalışmadır” dedi.

YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Kendisinden önce konuşan Leyla Toltar’ın çalışma programında (detayları yarın) yer alan konuların çoğunun kendi konuları da olduğunu, geçmişte o konulara dair çalışmalarda bulunduklarını aktaran Serdaroğlu konuşmasında ayrıca özetle şunları kaydetti:

“Üyelerimizle, mesleğimizle ilgili kurumlarla temaslar kurduk. Gebze Teknik Üniversitesi ile ilk çalışma dönemimizde başladı. Biz şimdi bu göreve talip olmakla birlikte bundan önce yaptıklarımızın aynısını çoğaltarak tekrarlayacağımızın teminatı, öncesinde yaptıklarımızdır.

BİR ŞEKİLDE KENARA ÇEKİLECEĞİZ

mimarlar-17.jpg

-Seçilirsem- Genç kardeşlerim de yardımcı olacaktır. Bundan sonra Allah nasip ederse zaten sizler odayı ayakta tutacaksınız. Bizler artık bir şekilde kenara çekileceğiz.

OSB’lerde sürdürülebilir enerji liderliği için bilgilendirmede bulunacağız.

Enerji analizleri, yeşil bina tasarımı, yenilenebilir enerji projelerine destek sağlayacağız.

Genç meslektaşlarımızın eğitim, mevzuat ve 3G tasarım konularında ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Kaybolan meslek itibarını geri kazandırmak için kararlı bir çalışma, en önemli konumuzdur.

BİZİM HARİCİMİZDE HERKES

MİMARLIĞA YAPIŞIYOR

Hepimiz odamıza sahip çıkarak mimarlıkla alakalı olmayanları takip etmeliyiz. Biz bunu dönem dönem ticaret odasından da talep ediyoruz. Bizim haricimizde herkes mimarlığa yapışıyor. Biz bunlara nasıl mani olabileceğiz. Mimarlığın ne olduğunu insanlara anlatmalı, hepimiz sahiplenmeliyiz.

Gebze Teknik Üniversite işbirliğini aktif şekilde yapacağız.

Belli bir tecrübe ve bilgimle göreve talip oldum. Kardeşlerimi de aktaracağım. İki yıl içinde daha iyi yere getirmeye çalışacağım. Erol başkanımın söylediği gibi Cenk kardeşim ve arkadaşları ellerinden geleni fazlasıyla yaptı. Odamızın olabildiğince sesini duyurmaya gayret ettiler. Biz de onlardan görevi alır isek daha da ileriye götürmek için mücadele edeceğiz.”

DENEYİMLİ BİR EKİP

mimarlar-18.jpg

Yönetim kurulu listesinde yer alan Nur Aydoğdu’nun belediye mevzuatı ve yönetmeliklerinde deneyimli olduğunu; üniversitede hocalık da yapan Merve Özhan’ın akademik bağlantılarda kolaylık sağlayacağını; Oğuzhan Çengel’in geçen dönemlerde mesleğin teknik anlatımına dair sunumlarda bulunduğunu kaydeden Serdaroğlu sözlerini ekibini tanıtarak ve, “Sonuçta herkese başarılar dilerim. Anlatmak istediğim, mesleğimize sahip çıkmalıyız” diyerek tamamladı.

**

“Attığınız imzanın değerini bilin!”

mimarlar-19.jpg

-Seçilirsek- Mimarlık alanında düzenlenecek eğitimlerle istihdam olanaklarını genişleterek meslektaşlarımızın kariyerlerine mümkün olduğu kadar değer katmak istiyoruz. Bunlar çok güzel söylemler. Mimarlık mesleği, sahip çıkarsak yücelir. Attığınız imzanın değerini bilirseniz mesleğimiz yücelir. Çünkü mimarlığı bizden başka herkes biliyor. İnsanlar zaten evinde çizerek getiriyor ve, ‘Ben böyle bir bina istiyorum’ diyor. Öyle bir ortamda yaşıyoruz. O yüzden lütfen imzamıza sahip çıkalım. Söylemler çok güzel ama kurumlar da değişiyor. Seçimler oluyor, birileri gidip birileri geliyor. Her dönemin, her seçimle gelenin beklentileri farklı oluyor. Ne konuşursak konuşalım. Sonuçta biz kendimiz birlik olacağız. Odamıza sahip çıkıp dik duracağız. Diğer disiplinleri; ‘Bu işte fatura budur. Bunun haricinde yapmıyorum’ gücünü kendimiz isteyeceğiz. Maalesef böyle bir imkânımız olmayacaktır.”

**

Yarın: Amacımız tüm

üyeleri aktif hale getirmek

mimarlar-20.jpg

Ayaktakiler soldan sağa – Mustafa Serdaroğlu, Mehmet Emin Başöz, Cenk Elgin, Sinan Kayakıran, Gülşah Toprak Poyraz, Alper Dülger, Mehmet Kozcağız; Oturanlar soldan sağa – Leyla Toltar, Büşra Deniz, Erol Bayındır, Faruk Uygur

Kocaeli Şube Başkanı Alper Dülger: Rekabet çalışma dönemine yansır

Onur Kurulu Yedek Üyesi Sinan Kayakıran: İki aday var, kaybeden yok

Kurucu başkan Erol Bayındır: Temsilciliğimiz, şubenin kuruluşunun önünü açtı

Eski başkan Faruk Uygur: Daha kalabalık olmalıydık. Birbirimize anlatacağız

mimarlar-21.jpg

Mimar Leyla Toltar ve kardeşi İnşaat Mühendisi Zeliha Toltar

Aday Leyla Toltar: Temel amacımız tüm üyeleri aktif hale getirmek

Cenk Elgin ile icraatın içinden: GTÜ’de derslere girip odayı ve mesleği anlattık

Serdaroğlu kasayı 163 bin lirayla devralacak

Detaylar yarın…

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.