‘En çok AKP’lilerden oy alırım’

‘En çok AKP’lilerden oy alırım’

CHP Gebze Belediye Başkan Aday Adayı Recep Dursun, “Gebze’de yaşayanlar Gebze’de yaşamaktan mutlu olacak. Her kesimden ve en çok da AKP’lilerden oy alırım.” dedi.

recep-dursun-002.jpg

CHP Gebze Belediye Başkan Aday Adayı Recep Dursun gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Belediye başkan adaylığı için iki ismin olmasından dolayı partililerin mutlu olduğunu ifade eden CHP’li Dursun, “Partililer nitelikli 2 aday adayının olmasından dolayı mutlular.” dedi. Belediye başkan adayının önseçim mi yoksa atama ile yapılması gerektiği konusunda ise Recep Dursun şunları söyledi, “Önseçim olmasından yanayım. Ancak genel merkez ne karar verir bilemeyiz. Önseçim olursa daha iyi olur çünkü sürecin içinde örgütü içine katarsınız.” diye konuştu.

TOPLUMCU VE HALKÇI BELEDİYECİLİK

Beylikbağı bölgesinden destek sözü aldığını ifade eden Dursun, “Her kesimden ve en çok da AKP’lilerden oy alırım. 16 yıldır aynı yönetim anlayışı ile bu kent yönetiliyor. Ancak bakıyorsunuz ki kentte yaşayan kimse mutlu değil. Gebze’de yaşayanlar Gebze’de yaşamaktan mutlu olacak. Gebze’yi nasıl yöneteceğimizde anlayış önemli. AKP ile CHP arasındaki CHP’nin yönetim anlayışında bir fark olması lazım. AKP rantçı, yandaş, yalaka yaratmıştır, havuza para aktarır, kamu kaynaklarını kötüye kullanır diyoruz. Peki, bizim farkımız ne olacak? Toplumcu ve halkçı belediyecilik anlayışı üzerinden yürütmek lazım.

HALK VE MAHALLE MECLİSLERİ OLUŞTURULMALI

Kentin paydaşları ile birlikte bütün kentin bileşenlerini içine alacak şekilde karar alma sürecinden uygulama aşamasına kadar, denetleme sürecine kadar halkı içine katmak lazım. Belediye hizmetlerinin içine halkı katmak gerekir. Bunda tapu sorunu olur, eğitim, kültür, sanat, istihdam sorunu olur, altyapı yatırım sorunları bütün bunların hepsini öznesi olan burada yaşayan kent halkını içine katmak lazım. Bunu nasıl katacaksınız? Halk ve mahalle meclisleri oluşturmak suretiyle katarsınız. Başında itibaren sonuna kadar belediye burada ne yapacaktır projelendirme hizmeti, teknik destek, lojistik destek ve ekonomik katkı sağlar.

KENT BİLİNCİNİ YARATMAK LAZIM

Geri kalan bütün bu hizmetin planlamasından sonuna kadar iradeyi vatandaşa bırakırsınız. Sosyal belediyecilik yetmez. Kentte yaşayanların hem yaşamını kolaylaştırmak hem de kentin yönetim sürecine katmak lazım. Kamu kaynaklarını kamunun menfaatine ve hizmetine sunmaktır. Yönetim anlayışımızı değiştirmemiz lazım. Ranttın kent halkına, kentte yaşayan insanlara hizmet olarak dönüşümünü sağlamanız lazım.. Kentte yaşayan herkes bu kentin nasıl yönetileceğini, kendisinin huzurlu ve mutlu nasıl hissedeceğini önce düşünecek ve o planlama sürecine katılacak. Gebze’de yaşamaktan huzurlu ve mutluyum. Gebzelilik, kent bilincini yaratmak lazım.

BİRLİKTE KARAR VERİLECEK

Herkesin içinde olabileceği Kent konseyleri ile bir halk meclisi olacak. Gebze halk meclisi olabilir. Hizmet alan herkesin orda söz hakkı olacak. Bütün hizmetler birlikte planlanacak, birlikte karar verilecek ve denetimi de birlikte yapılacak. Belediye hizmet birimidir. Belediye kamu kaynaklarını vatandaşın lehine kullanacaktır. Belediye vatandaşı sağlığına dikkat edecek. Hizmet alanlarını kooperatifleştirmek lazım. Köylerdeki imar planlarda ortak alanları insanların hizmetine açmak gerekir. O yerleri imara açmamak gerekir. Belediye meclislerinde alınan kararları vatandaşların onayına açmak ve tartışmak lazım.” dedi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.