Emekliye seyyanen zam teklifi!

Emekliye seyyanen zam teklifi!

Emekli maaşlarına son olarak yapılan ek ödeme ile birlikte oran yüzde 49.25 seviyelerine kadar gelirken, bir çok kişi tarafından en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması yetersiz görülüyor. Gündemdeki emekli maaşları hakkında bir teklifte DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan geldi. Peki, Aksakal emekli maaşları için ne teklif etti? İşte detaylar...

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, emekliler için önemli bir öneride bulundu. Aksakal, emekli maaşlarının artırılması gerektiğini belirterek, özellikle en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.


EMEKLİYE SEYYANEN ZAM TEKLİFİ

Bu kapsamda 5 bin TL seyyanen zam yapılması gerektiğini ifade etti. Aksakal'ın önerisi, emekli maaşlarındaki dengesizliği azaltmayı amaçlıyor ve bu öneri, özellikle emekli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor.

EMEKLİLİĞİ ERTELİYORLAR

Aksakal "45 bin lira olan bir çalışanın maaşı, emeklilikte 19-20 bin seviyesine düşüyor. Bu şekilde çalışan bir memur da emekliliği ertelemeyi tercih ediyor. Bu da devletimize kıdem tazminatı konusunda çok sıkıntı yaratacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.