‘Ekmeğimize göz koyan başkan’

‘Ekmeğimize göz koyan başkan’

CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Recep Dursun Gebze Belediyesi bünyesinde bulunan ve daha sonra kapatılan Halk Ekmek ile ilgili olarak, “Sayın başkan Adnan Köşker üç kuruş para için halkın ekmeğiyle oynadı.” dedi.

 

Gebze Belediyesi bünyesinde bulunan ve daha sonra kapatılan Gebze Halk Ekmek ile ilgili olarak CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Recep Dursun bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP’li Dursun, “Kentimizin her mahallesinin köşe başlarında mütevazi yapısı ile her gün muhakkak uğradığımız evlerimiz vardı. Sıcaklığı ve samimiyeti ile vazgeçilmez uğrak yerlerdendi. Dost evi, yardım eli görülürdü. Bu mekânları hoş tutan, vazgeçilmez kılan da verdiği hayırlı hizmetti.

YARDIM ELİNE TIRPAN VURMA KARARI ALDIRDI

Su ve aldığımız nefes kadar kutsal saydığımız, vazgeçemediğimiz, sofralarımızın en temeli ekmeğimizin evleriydi. Yaşlısı, genci, yoksulu, zengini herkes o evin kapısında eşitti. Ayrım yok, ayrıcalık yok! Hemen hemen hiç kimseyi üzmeyen, herkesin kalbinde yer edinmiş ve varlığı işe güven veren dost evi. Sonra, bir gün sayın başkan Adnan Köşker, dost evine ve yardım eline tırpan vurma kararı aldırdı. Kimseye sormadı, hele hele her gün dost evine uğramayı ihmal etmeyen, hatta görev edinenlere de sormadı. Kar etmiyor, zarar ediyor diye kapısına kilit vurdu, kapattı.

YIKIMINLA MUTLU MUSUN ADNAN?

Sorulara da aynı bedelle fırıncılarla anlaşma sağlandı, dedi. Oysa ne o evin kıymetini, ne de uğrak bilen vatandaşın ruh halini anlamadı, anlayamazdı da. Varsa yoksa kar, para, kar! Zira tüccardı, zatı şahaneleri! Tüccar olmakla övünürdü. Tüccardı madem, kar etmiyordu madem, halkın ekmeği kapatılmalı idi, öylede yaptı. Kendine yakışanı yaptı! Halkın ekmeği ile oynadı, üç kuruş para için. Halkın dost evini yıktı, yardım elini kesti! Şimdi, krizin ağır faturasını ensesinde hisseden halk, su ve hava kadar kutsal ekmeğinin darlığı ve zorluğunu yaşıyor. Yıkımınla mutlu musun Adnan! Yaşatana soralım! Ekmeksiz hayat kaç para?” dedi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.