Ekinoksa dikkat: Önümüzdeki altı ay boyunca…

Ekinoksa dikkat: Önümüzdeki altı ay boyunca…

Ekinoks günü yani 21 Mart'ta Güneş Koç burcuna geçiyor. Bu ekinoksların başladığı ana göre çıkan İngrees haritalar bize önümüzdeki altı ay için...

Ekinoks günü yani 21 Mart'ta Güneş Koç burcuna geçiyor. Bu ekinoksların başladığı ana göre çıkan İngrees haritalar bize önümüzdeki altı ay için çok önemli ipuçları veriyor. Türkiye'nin Ankara'ya gören çıkarılan doğum haritasına göre burcu Yengeç olduğundan önümüzdeki altı ay boyunca Yengeç sembolikleri hakim olacak. Özellikle ekonomi ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanabilir...

Ekinoks zamanları biz astrologlar için her zaman önemlidir. Ekinoks zamanlarından kastım şu, Güneş'in Koç veya Güneş'in Terazi'ye geçtiği zamanlar. Bu geçiş zamanlarını not eder, bizler o geçiş anının gökyüzü haritasını çıkartır ve sadece altı aylık sürecin nasıl geçeceğine dair analizler yaparız. Bu ekinoksların başladığı ana göre çıkan haritalara da İngrees haritalar denir.

Giriş yani İngrees haritaları ikiye ayrılır; Koç giriş ya da Terazi giriş haritaları. Koç giriş haritaları ortalama 20 – 21 Mart günü çıkarılır, Terazi giriş haritaları da 20 – 21 Eylül'de çıkarılır. Ve altı aylık sürecin ekonomik, politik durumlarının ne olacağına dair analizler yazılır. Geçen sene Güneş’in TERAZİ burcuna geçtiği Son bahar ekinoksu ile başlayan altı aylık sürece ilişkin yazımı BURADAN okuyabilirsiniz. Şimdi ise 20 Mart tarihinde Güneş KOÇ burcuna girecek ve KOÇ İngrees süreci başlayacak. Altı ay boyunca neler olabileceğine göz atalım. Oldukça önemli bir dönemden geçiyoruz zira.

Şimdi önümüzdeki altı aylık süreçte neler olabileceğine dair Türkiye'ye (Ankara) göre oluşturulmuş KOÇ giriş haritasını baz alarak incelemeye başlayalım. Her zaman olduğu gibi ana akslar genel tema ve konuların neler olabileceğine dair bilgiler içerirler. Ankara'ya göre çıkartılan doğum haritasında yükselenin (ASC) YENGEÇ burcu olduğunu görüyoruz. Bu yüzden de önümüzdeki altı aylık temanın ana konusunu YENGEÇ sembolikleri oluşturacak demektir. Peki YENGEÇ ne demektir?

Yengeç burcu; aidiyet, topraklar, yuva, aile, yerleşim, anne, ülke, vatan, millet, milliyetçi duygular, Vicdan, aidiyet, geleneksel yapılar, töreler, adetler, gelenekler, görenekler, muhafazakarlık, çocuklarla ilgili her türlü konu, gayrimenkul konuları, emlak sektörü, tarım ve ziraat ile ilgili işler, arkeoloji, fırınlar, aşçılar, bahçıvanlar, yapımcı, nakliyeci, hayır kurumları, kökler, atalar, geçmişe yönelik, muhalefet ile ilgili konular demektir. Bu dönem toprak bütünlüğü, milliyetçi duyguların çok daha fazla yükseleceği bir altı aylık süreç olacaktır. Daha geleneksel belki de ülke olarak biraz daha muhafazakar bir tutum içinde olacağımıza işaret etmektedir. Özellikle emlak sektörü ile ilgili konular daha sık gündeme gelecektir. Geçmişe ait geleneklerimiz, göreneklerimiz, geçmiş alışkanlıklarımız daha da önem kazanacaktır. Bu altı aylık dönemde tarımla ilgili konular, ziraat ile ilgili işlerde aynı şekilde sık sık gündemde yer alacaktır. Fakat Yengeç burcunun yöneticisi olan AY bu seneki haritada Satürn ile beraber düşük bir evde ve ne yazık ki… Ay ve Satürn birbirlerine dost olan gezegenler değildir. Satürn'ün kısıtlayıcı, kural koyucu, soğuk, katı, sınırlandıran hali Ay'ın doğası ile pek anlaşamaz. Kısacası Ay, Satürn tarafından kısıtlanmakta, baskı görmekte, engellenmekte diyebiliriz.

Genel olarak Ay/Satürn kontakları bastırılan duygular, sevgisizlik ve mutsuzluk, depresyon, fazla ciddi, fazla reel, soğuk, mesafeli, çıkarcı olmak, duygusal yaralanmaya açıklık, zarar görmek demektir. Yengeç burcunun sembolize ettiği konular aslında bizi pek de mutlu edecek şekilde ön planda olamayacağına işaret etmektedir. Mutsuz edebilir, karamsar bir hava yaratabilir ve zorlayıcı olabilir. Milliyetçi duygular bastırılabilir. Emlak sektörüne ilişkin zorlu bir altı aylık süreç olabilir, hedeflere ulaşılamayabilir. Tarımla ilgili zor durumlar, zorlayıcı etkiler oluşabilir, verimlilik düşebilir veya ürünler zarar görebilir. Halkı mutsuz edebilecek kurallar, gündelik hayata etki edebilecek kısıtlamaların gündeme gelebileceğine işaret etmektedir. Aynı şekilde muhalefetinde rahat hareket edemeyeceğine, engellerle karşılaşacağına işaret etmektedir. Ay/Satürn birlikteliği haritanın 6. evine düşmektedir. Dünya astrolojisine göre de 6. ev (ki bu alan kısıtlamaların, kuralların geleceği, mutsuz edici gelişmelerin olacağı alandır) askeri konular, ordu, polis, işçi sınıfı, sendikalar, ulusal savunma, halk sağlığı ve sağlık sektörü demektir. Askeri konularda, sağlık sektöründe yeni kurallar, düzenlemelerin olabileceğini göstermekte. Ay ve Satürn YAY burcunda!

Haritada bu aylık süreçte baskın olan element ise ATEŞ elementi. Ateş elementi; hız, agresyon, çözüm odaklılık, aceleci olmak, sabırsızlık, atarlı olmak ve savaşmak demektir. Tahammülün daha az olduğu, hızlı kararlar, hızlı uygulamaların gündemde olacağı, kazaların çokça olacağı, sert, gergin ve atarlı çıkışların bol olacağı, daha savaşçı bir profilin çizileceği bir süreç olacaktır.

Koç giriş haritasında Güneş ile haritanın 10. Evi’nde yer almaktadır. Güneş genel olarak odaklanılacak konular, amaç duygusu, hedef koyma ile ilgilidir. 10. Ev’de yer alan Güneş ile amaç duygusunun daha çok yönetimle, yöneticilerle ilgili olduğuna işaret etmekte. Bu seneki haritada öncü burçlarda büyük kare dediğimiz zorlu bir açı kalıbı var. Uranüs – Pluton -Jüpiter arasında meydana geliyor. Öncü burçlardaki büyük kareler; yeni girişimlerin, yeni başlangıçların, yeni sayfanın açılması, yeniliklerin başlaması anlamına gelmektedir. Hem yönetimle ilgili hem uluslar arası alanda anlaşma içinde olduğumuz ülkeler açısından hem kişisel ülke hedefleri hem vatan toprakları ve muhalafet açısından bir çok değişikliğin, yeniliklerin, yeni girişimlerin olabileceğini göstermekte.

Ekonomik olarak ise Güneş'in hem haritanın tepe noktasında yer alması hem de finans evinde yer alan iyi karmanın olması bu 6 aylık süreçte ekonomik olarak toparlanmanın, yavaş yavaş yavaş güçlenmenin olacağına işaret etmekte. Özellikle uluslar arası alanda yapılacak olan önemli anlaşmalar sayesinde ekonomik olarak güçlenmeye başlıyoruz.

Psikolojik olarak zor bir 6 aylık süreç bekliyor bizleri…

"Kaynak:Sözcü"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.