Eğitim-Sen’den Flormar işçilerine destek

Eğitim-Sen’den Flormar işçilerine destek

Gebze Eğitim-Sen Şubesine bağlı öğretmenler Flormar’daki işçilere destek ziyaret bulundular.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlendiği ve işvereninin sendikaya üye işçileri işten çıkarması üzerine işçiler fabrika önünde direnişe başladı. İşçilerin direnişlerinin yedinci gününde Gebze Eğitim-Sen Şubesine bağlı öğretmenler Flormar’daki işçileri ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyaretle ilgili olarak bir açıklama yapan Gebze Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Ogur Aydın, “Faşizm koşullarının en ağır yaşandığı bir dönemde Flormar Direnişini dostlukla selamlıyoruz.

YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL

Baskının, mobbingin en ağır zamanlarını yaşıyoruz.  Emek sömürüsünün, hak gasplarının, işten atılmaların olduğu zamanlar bunlar. On binlerce kamu emekçisi haksız, hukuksuz şekilde işsiz kaldı. Üniversite hocaları yine aynı şekilde. Yargı bağımsız değil. Adalet artık sadece tabelalarda var. Üniversiteler bölünmeye çalışılarak bilimsel çalışmalar yok edilmek isteniyor. Akademik liseler artık sınavla öğrenci almıyor. Çocuklarımız ya imam hatip ya da özel okula mahkûm ediliyor.

BİZE TEKRAR TEKRAR UMUT OLDU

Sağlık çalışanları da sağlık hizmeti alanlar da perişan halde. İş güvenliği yok iş güvencesi de. Kıdem tazminatları gasp edilmiş durumda. Şiddet, taciz, çocuk istismarı tavan yaparken bir yandan suçlular aklanıyor. Gazeteciler, öğrenciler, siyasetçiler tutuklu. Ülkemizde yargı yok, adalet yok, huzur yok, güvence yok. Ama onurlu Flormar işçisi, direnen tüm arkadaşlarımız bize tekrar tekrar umut oldu. Bu çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun içinde Flormar işçisi şunu söylüyor,  biz emekçileriz, son sözü biz söyleriz.” dedi.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.