Efsanevi muhtar hayatını kaybetti

Efsanevi muhtar hayatını kaybetti

Gebze Osman Yılmaz Mahallesi’nde 22 yıl muhtarlık yapan Satılmış Uslu hayatını kaybetti. Osman Yılmaz Muhtarı Musa Uslu ile eski muhtar Yüksel Uslu’nun babası olan Satılmış Uslu yarın toprağa verilecek

Gebze Osman Yılmaz Mahallesi’nin efsanevi muhtarlarından Satılmış Uslu (84) hayatını kaybetti. Osman Yılmaz Muhtarı Musa Uslu ile eski muhtar Yüksel Uslu’nun babası olan Satılmış Uslu’nun safra kesesindeki iltihaplanmadan ötürü Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde 12 gündür tedavi gördüğü, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Satılmış Uslu yarın (17 Ocak Salı) öğlen namazına müteakip Çoban Mustafapaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Osman Yılmaz Mahallesi Mezarlığı’ndaki aile kabrinde toprağa verilecek.  

 

Tokat, Merkez İlçe, Dodurga Köyü eşrafından olan Satılmış Uslu eşi Şerife Uslu ile birlikte 1975 yılında Gebze’ye göç ederek bakkallığa başladı. 1977 yılında Muhtar adayı Şükrü Daldaban’ın listesinden ikinci aza seçildi. 1978’de Daldaban’ın görevden alınmasıyla muhtarlığa atandı. Akabindeki seçimlerde aday olup seçildi ve 1999 yılına kadar muhtarlık yaptı. 1999 – 2009 yılları arasında büyük oğlu Yüksel  Uslu muhtarlık yaptı. 2009 yılından bu yana da küçük oğlu Musa Uslu aynı görevde. Merhum Satılmış Uslu ayrıca Salime Özkan ve Bülent Uslu’nun babasıydı.

Gebze Yeni Haber Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.