Duvar olmasaydı tekneler göçerdi

Duvar olmasaydı tekneler göçerdi

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, önceki Pazar günü yaşanan fırtına ve tahribatı değerlendirdi. 240 metrelik duvarda 30 metre hasar oluştuğunu söyledi. 4.5 yılda başlarına bir göktaşı düşmediğini söyleyip, “Balıkçılarla konuştuk. O duvar olmasaydı tekneler göçerdi” dedi

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık önceki pazar günü meydana gelen fırtınada oluşan tahribatı Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin Gebze Bölgesi’ndeki emekli öğretmenleri ağırladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde değerlendirdi. Bıyık’ın söz konusu açıklamasından bir gün önce CHP Darıca İlçe Örgütü tahrip olan yerde basın açıklamasında bulunmuş; tahribata gerekçe olarak liyakatsız kadroları göstermiş, 20 milyon TL’lik kamu zararı olduğunu iddia etmişti.

ESPRİSİ BİLE KÖTÜ AMA

GÖKTAŞI BEKLİYORUZ YANİ

barinak-3.jpg

Soldan sağa – Selma Gülenç, Havva – Muzaffer Bıyık, Aytül Kanburoğlu, Vural Acartekin

YASDER’in etkinliğine nazik eşi Havva Hanım ile birlikte katılan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık; YAKP Darıca Kadın Kolları Başkanı Selma Gülenç, eşi Havva Bıyık, YASDER Sekreteri Aytül Kanburoğlu ve YASDER Başkanı Vural Acartekin ile.

YASDER Başkanı Vural Acartekin’i de kast ederek, “Vural abimiz de Darıca’nın yerlilerinden. 80’li yıllardan bu yana bu pazar günkü gibi bir kasırga Darıca’da yaşanmamış. O da bizi buldu, yapacak bir şey yok” dedi. “Allah verdi, belediye başkanı olalı başımıza gelmeyen kalmadı. Şu anda Allah korusun esprisi bile kötü ama göktaşı bekliyoruz yani” diye espri de yapan Bıyık ayrıca şunları kaydetti:

BİZDEKİ TAHRİBAT DAHA AZ

“Her türlü işle karşılaştık ama her türlü olumsuzluk bizi birbirimize daha da kenetledi. Pandemiyi, sel felaketini, depremi yaşadık. Ekonomik sıkıntılarla boğuştuğumuz süreçler oldu. En son fırtına koptu. Civar il ve ilçelerdeki tahribatlara bakarsanız bizdeki tahribat daha az. 240 metrelik duvar yapmıştık. 30 metrelik kısmında kısmi zarar var. Harici alan olduğu gibi duruyor. Doğal olarak böyle büyük bir felaketten kaynaklı mendireklerde bazı problemlerimiz var. Onları da tamir edeceğiz, elden geçireceğiz.

DÜZELTİP YERİNE KOYACAĞIZ

Sonrasında geçtiğimiz aylarda ihale yaparak yüzer iskeleler koymuştuk oraya. Hamdolsun hiçbirinde problem yok. Birinde 30 santim civarı bir kayma olmuş. Onu da düzeltip yerine koyacağız. Balıkçılarla konuştuk. Duvar yapılmamış olsaydı bu afette oradaki teknelerin tamamı göçecekti. Böyle kötü süreçle karşı karşıya kaldık. Rabbim afetlerinden bizi maruz eylesin.”

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.