Durmuş, “Kocaeli büyükşehir adayı Lütfü Türkkan olmalı”

Durmuş, “Kocaeli büyükşehir adayı Lütfü Türkkan olmalı”

İyi Parti'de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirsizliği devam ederken, adı "Büyükşehir adayı" olarak geçen GİK üyesi Cumali Durmuş yazılı bir açıklamada bulundu. Durmuş, “Kocaeli büyükşehir adayı Lütfü Türkkan olmalı” dedi.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için, siyasi partilerin çalışmaları devam ederken, İyi Parti'de şu ana kadar Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Zekeriya Özak ve Darıcalı iş insanı Gencay Yıldıztekin başvuruda bulundu. Ancak kulislerde Cumali Durmuş'un da adı geçtiği ifade ediliyordu. Ancak , bu isme İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın sert muhalefet ettiği öne sürüldü. Hatta Türkkan'ın "Falanca isim belediye başkan adayı olursa partiden istifa ederim” dediği iddia edildi.


HEYECAN DALGASI

Cumaali Durmuş, bu konu ile ilgili sessizliğini bozdu ve yazılı bir açıklamada bulundu. Durmuş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü tarihi bir yerel seçim için sandık başına gidiyor, Genel başkanımız Meral Akşener hanımefendinin “yerel seçime tek başımıza kendi adaylarımız ile katılacağız” şeklindeki talimatları ile parti teşkilatlarımızda hiç görülmediği kadar büyük bir heyecan dalgası estiğine şahit olmaktayız.31 Mart 2019 tarihinde bilindiği gibi Türkiye’nin çok sayıdaki seçim bölgesine CHP ile oluşturduğumuz Millet İttifakına mensup adaylar ile girilmiş başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çok sayıda belediye kazanılmıştı”

KENDİ ADAYLARIMIZ İLE KATILACAĞIZ

O tarihte yapılan Kocaeli Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde Cumhur İttifakının adayı Tahir Büyükakın 650 bin 350 oy, Millet İttifakın adayı Dr.Serdar kaman ise 359 bin 010 almış, Seçimi de cumhur ittifakının adayı kazanmıştı. Aradan beş yıl geçti, yerel seçime 3 aylık bir zaman kaldı, Kalan bu zaman dilimi içerisinde tüm yurt genelinde olduğu gibi Kocaeli’nin 12 ilçesi ile birlikte Büyükşehir belediyesi seçimlerinde İYİ parti olarak kendi adaylarımız ile katılacağız.31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçim öncesi Partimizin il ve ilçe teşkilatları seçim kazanabilmek adına kılı kırk yararcasına ilçe adaylarını belli bir sıra dahilinde açıklayarak saha çalışmalarına başlamış durumdadırlar.

EN FAZLA OYU ALACAĞIZ

Bilindiği gibi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimde partimizden belediye başkan adayı olacaklar için son başvuru tarihi 12 Ocak 2024 Belediye meclisi ve il genel meclisi adayı olacaklar içinde son gün 15 Şubat 2024 olarak belirtilmiştir.Partimiz için son derece önemli olan yerel seçimde 12 ilçe belediye başkan adayı arasında koordinasyon sağlayacak, Gebze’nin Pelitli bölgesinde, Çayırova’nın Güzeltepe semtinde, Kartepe’nin Uzunbey mevkisinde kısaca Kocaeli’nin tamamını bilen bir büyükşehir adayı ile Kocaeli genelinde en fazla oyu alacağımızı düşünmekteyiz.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI LÜTFÜ TÜRKKAN OLMALI

Bu şartlar dahilinde İYİ Partinin Kocaeli büyükşehir adaylığı için en uygun adayın İYİ Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan olduğu kanaatini taşımaktayız, Üç dönemdir TBMM’de görev yapan Lütfü Türkkan’ın aday olması durumunda bizde kendisi ile birlikte sahada olacağımızı belirtiyoruz.14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan milletvekili genel seçiminde İYİ Partiden seçilen çok sayıda milletvekilimizin kendi bölgelerinden aday olacağı haberleri ile keyif aldığımız bir süreçte Lütfü Türkkan’ında böylesi ulvi bir göreve talip olacağına ve 2019 yılındaki oy farkını kapatarak seçileceğine inanıyoruz.31 Mart 2024 tarihinde adaylıklarını açıklayan tüm arkadaşlarımıza bir kez daha başarılar diliyoruz.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.