Durmuş: Enerjide de sektörle  işbirliğini çok önemsiyoruz

Durmuş: Enerjide de sektörle işbirliğini çok önemsiyoruz

Gebze Teknik Üniversitesi’nin eğitim, ARGE ve topluma katkı olmak üzere üç sac ayağı üzerinden yoluna devam ettiğini belirten Rektör Yardımcısı Mahmut Durmuş enerji verimliliğinde de sektör bazlı işbirliğini çok önemsediklerini söyledi

Dosya Haber / Enerji

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın altıncısını düzenlediği Enerji Verimliliği Kongresi’ne ev sahipliği yapan Gebze Teknik Üniversitesi’nden gerek bu konuda gerekse hemen her konuda benzer işbirliklerine açık “çek”.

EĞİTİM, ARGE, TOPLUMA KATKI

Üniversitenin eğitim, ARGE ve topluma katkı olmak üzere üç sac ayağı üzerinden yoluna devam ettiğini belirten Rektör Yardımcısı Mahmut Durmuş kongrenin açılışında yaptığı konuşmada enerji verimliliğinde de sektör bazlı işbirliğini çok önemsediklerini söyledi. “Bunda tabi ki sektör bazında, işbirliği ile yapmayı çok önemsiyoruz. Çünkü sadece akademik çalışma bizim için yeterli değil, akademik çalışmaları sektöre de iletmek istiyoruz” diyen Durmuş sözlerine, “Bu kongreye ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Hepiniz hoş geldiniz, sefa getirdiniz” diyerek başladı. Şöyle devam etti:

BİZİM İÇİN BÜYÜK KAZANÇ

“Üniversitemizi üç sac ayağı üzerinden tutuyoruz. Eğitim, ARGE çalışmaları ve topluma katkı dediğimiz etkileşimler. Bunların da en önemlisi tabi ki, sektörle olan iletişimlerimiz. Sektörlerle yaptığımız çalışmaları çok önemsiyoruz. Bu tür etkinliklerin de üniversitemizde düzenlenmesinin bizim için çok büyük kazanç olduğunu düşünüyoruz.

BİRLİKTE ÇÖZÜM BULUYORLAR

Çünkü buradaki akademisyenlerimiz bu etkinlikler sayesinde sektördeki paydaşlarla etkileşim haline geçiyor. Ülkemizin sorunlarıyla, problemleriyle ilgili konuları masaya yatırıp neler yapabiliriz diye birlikte çözüm buluyor. Üniversite olarak bundan da büyük mutluluk duyuyoruz.

Üç sac ayağını birbirinden ayırt etmiyoruz. Hepsi bizim için aynı derecede, aynı kıymete sahip. Bu yüzden de bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan çok memnun oluyoruz.

FOSİL YAKITLARDAN BİR

AN ÖNCE KURTULMALIYIZ

Konu olarak baktığımızda tabi ki enerji verimliliği çağımızın ya da günümüzün en önemli problemlerinden birİ. Hem dünyamız hem ülkemiz için çok önemli bir konu. Dünyanın çevre problemlerinden dolayı daha fazla yük kaldırma kapasitesi kalmadı. Bunların en başında da tabi ki fosil yakıtları geliyor. Bunlardan bir an önce kurtulup daha yenilenebilir, daha çevreci enerji sistemlerine geçmemiz gerekiyor.

Çünkü biz biliyoruz ki dünya sadece nefes alabileceğimiz; hammaddeleri, yeraltı zenginlikleriyle ve çevresiyle sadece bizim kullanabileceğimiz bir ortam değil. Bizden sonraki nesillere de bunları sağlıklı bir şekilde aktarmamız gerekli. Biz de üniversite olarak bunun bilincinde, birçok çalışmayı yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Bu amaç doğrultusunda tabi ki sektör bazında işbirliğini çok önemsiyoruz. Çünkü sadece akademik çalışma bizim için yeterli değil, akademik çalışmaları sektöre de iletmek istiyoruz.”

universite-3.jpg

Prof.Dr.Mahmut Durmuş sözlerini kongreye düzenleyen MMO başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.

universite-4.jpg

Gebze Teknik Üniversitesi’nin kongreye katkılarından ötürü MMO tarafından hazırlanan onurluğu, Vali Yardımcısı Şenol Kaya tarafından GTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mahmut Durmuş’a takdim edildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.