Dünyada söz sahibi olduğumuzda Tüm aktörler sizleri alkışlayacak

Dünyada söz sahibi olduğumuzda Tüm aktörler sizleri alkışlayacak

​​​​​​​ Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Öğretmenler Günü mesajını YASDER’in emekli öğretmenleri ağırladığı etkinlikte verdi: “Dünyanın geleceğinde söz sahibi olduğumuzda haklı gururu bizlere yaşatacak aktörler önce sizi alkışlayacaklardır.”

Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle emekli öğretmenlere yönelik etkinlikte güne dair mesajını aktaran Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, “Dokunduğunuz her yürek şekillendirdiğiniz her yaşam, yaşadığımız bu toplumda bir ömür boyu üzerinde sizin motiflerinizi taşıyacaktır.

MEVLANA’NIN PERGEL

ÖRNEĞİNDEKİ GİBİ

mudur-4.jpg

Sevgi ile örülmüş ve medeniyet değerlerimizle harcı yoğrulmuş öğrencileriniz, Mevlana’nın pergel örneğindeki gibi bir ayağı kendi kadim medeniyet değerlerinde sabit, diğer ayağı ile dünyayı değiştirmeye namzet bireyler olarak dünden bugüne geleceğin Türkiye’sini inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazife üstlenmişlerdir.

Bu itibarla; bu dinamizmi yakaladığımızda, dünyanın geleceğinde söz sahibi olmuş ülkemiz adına, her haklı gururu bizlere yaşatacak aktörler, önce sizi alkışlayacaklardır” dedi. Oğuz açıklamasında ayrıca özetle şu görüşlere yer verdi:

ONLARI MİNNETLE ANIYORUM

“Atatürk’ün millet mekteplerinin açılışı ve başöğretmenliğini kabul ettiğimiz ve hep birlikte kutladığımız öğretmenler gününün tüm öğretmenlerimize ve ülkemize, milletimize hayırlı olmasını dilerim.

Ülkemizin en zor coğrafyalarında öğrencilerine ışık olmuş, yol olmuş, umut olmuş fakat görevi başında menfur bir saldırıya kurban gitmiş şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere edebiyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum.

SAĞLIKLI, UZUN ÖMÜRLER DİLEDİ

mudur-6.jpg

Uzun yıllar boyunca öğrencilerini büyük bir hassasiyetle ve fedakarlıkla yetiştirmek suretiyle, yüksek bir heyecanla görevini yaparak, bugün büyük bir gurur ve vakurla emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun ömürler, yaşamlarınızda ailecek mutluluklar diliyorum.

Türkiye’nin bugün dünyanın en güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesinde, en önemli olaylardan biri hiç şüphesiz fedakar, cefakar öğretmenlerdir. Edirne’den Kars’a kadar yurdumuzun en ücra köşelerinde, her ikliminde, her coğrafyada en zor şartlarda dahi görevini özveriyle yapan, bütün öğretmenlerimize selam olsun.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görev başındayken şehit olmuş; afetlerde, kazalarda kaybettiğimiz ve ebediyete gönderdiğimiz tüm öğretmenlerimizi minnetle ve rahmetle anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.