Doktor nasıl olunur?  Kimler doktor olabilir?

Doktor nasıl olunur? Kimler doktor olabilir?

Kış aylarında en çok hastalık süreciyle uğraşırız. Her hastalandığımızda, kendimizi kötü hissettiğimizde ilk doktora gideriz. Peki onlarda bizler gibi vatandaş nasıl doktor oldular? Kimler doktor olabilir?

4 mevsim değişikliğinde vücudun yapısına göre hasta oluruz. Kimisi yaşadığı gribi halk deyimiyle ayakta geçirirken kimisi ise yataklara düşüp bir bardak sıcak ıhlamura ihtiyaç duyuyor. Bazıları da doktora gitmeden iyileşemiyor yada daha uzun sürüyor. Vücudumuzun verdiği belirtilerle doktorlar gelir ilk aklımıza, Her hasta olup, çabuk iyileşmek istediğimizde doktora gideriz. Peki doktor olmak kolay mı?Kimler doktor olabilir? Nasıl doktor olunur? İşte bu soruların cevabını gelin birlikte verelim.

DOKTOR NASIL OLUNUR?
Doktor olmak denildiği kadar kolay değildir. İlk önce 6 yıllık tıp eğitimi alınması gerekir. Bu eğitim sonrasında pratisyen hekim olarak mezun olunur. Fakülteden mezun olan pratisyen hekimlerin devlete hizmet yükümlülükleri bulunmaktadır, devlet hizmet yükümlülüğünü tamamladıktan sonra diplomalarını alabilmektedirler.

KİMLER DOKTOR OLABİLİR?
Tıp fakültesinden mezun olan kişiler doktor olarak görev yapabilirler. Ancak bu aşamada henüz pratisyen hekim unvanına sahiptirler. Pratisyen hekimler uzmanlık sınavına girerek uzman hekim olma hakkı kazanabilirler. Daha sonra doçent ve profesör ünvanlarına sahip olmak için belli başlı sınavlara girmek gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.