Depremi en iyi biz biliriz

Depremi en iyi biz biliriz

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ali Akgün, Büyükşehir desteği ve KOÜ işbirliğinde hasarlı binalara yönelik envanter çalışmasında geride kalan iki ayı değerlendirdi. Gündem dışı bölümde, ‘Parti farkı gözetmeksizin inşaat mühendislerinden en az iki başkan ile başkan yardımcıları ve meclis üyeleri görmek isteriz’ dedi

Kocaeli’de hasarlı binaların tespitine dair İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin saha çalışmasını 27 Temmuz’da başlattığı hasarlı binaların tespitiyle ilgili çalışmanın geride kalan iki aylık çalışması basın toplantısı ile kamuoyuna aktarıldı. Kocaeli Üniversitesi tarafından da desteklenen çalışmayı İzmit Maide Restoran’da düzenlenen kahvaltılı toplantıda sunum sonrası detaylandıran İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ali Akgün özetle şunları kaydetti:

EN SAĞLAM ZEMİN KANDIRA’DA

“Çalışmamızın amacı Gölcük depremine maruz kalmış yapıların envanterini çıkarmak. İncelenmesi hedeflenen bina sayısı 160 bin. Bu yapıların bilgileri sisteme aktarılacak. Hızlı tarama yöntemleri ile sahadaki çalışmalarımız devam ediyor. Günlük 2 bin - 2 bin 500 arası veri incelemesi yapılıyor. 101 kişilik saha ve beş kişilik koordinasyon ekibi ile devam ediyoruz. Ekibimizi artırmayı planlıyoruz. 76 bin 466 yapının incelendiğini ve bunlardan 8 bin 112’sinin yığma, 60 bin 331 betonarme, 512’sinin ise ahşap olduğunu gördük. Yoğun olarak Gebze bölgesinde varız. Birkaç arkadaşımız Karamürsel’de. Kandıra’da ise zeminin sağlam olmasından dolayı çalışmalarımız daha az. Bu anlamda en sağlam ilçe Kandıra diyebiliriz.

2-001.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM SONRAKİ AŞAMA

Deprem atlatmış bir şehiriz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın desteğiyle, mühendislerimizin ve akademisyenlerimizin özverili çalışmalarıyla şehrimiz için gerekli olan tüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de yapılmamış bir çalışmayı ilimizde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kocaelili vatandaşlarımız da çok olumlu yaklaşıyor sahada bizlere. Hem belediyeden hem de mühendislerden böyle bir hizmet almak memnun ediyor vatandaşları.76 bin bina inceledik bugüne kadar. Biz bu çalışmaları yapacağız ama kentsel dönüşüm bir sonraki aşama. Şu an veri toplama aşamasındayız.”

Başkan Ali Akgün’e basın toplantısında şube yönetim kurulu üyeleri Önder Yalçınkaya, İsmail Yaruk ve Behra Sayan Erşan ile şube çalışanları Berkay Güngör ve Mazlum Yılmaz eşlik etti.

PARTİ FARKI GÖZ ETMEKSİZİN

Başkan Akgün basın toplantısı sonrası basının gündeme dair ve gündem dışı sorularını yanıtladı. Akgün bir soru üzerine, ‘Deprem, inşaat mühendislerinin uzmanlık alanı. Biz bu dönem parti farkı göz etmeksizin belediye başkanlığı ve meclis üyesi adaylıklarında, seçim sonrası belediye başkan yardımcılıklarında inşaat mühendislerini görmek istiyoruz. Genel seçimler öncesi çağrımız vardı, olmadı. Yerel seçimler için olmasını dileriz’ dedi.

Haber merkezi

3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.