Darıca için afet sonrası  barınma alanı istediler

Darıca için afet sonrası barınma alanı istediler

15 Haziran’daki sel faciasının detaylıca görüşüldüğü Darıca Belediye Meclisi’nde CHP Grubu Sözcüsü Şadi Güven afet sonrası toplanma ve barınma alanı eksikliğini hatırlatıp giderilmesi gerektiğini söyledi.

Darıca Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesinden önce 15 Haziran 2019’daki sel faciası konuşuldu. CHP Grubu Sözcüsü Şadi Güven belediye tarafından gündeme getirilen yeni projelerin kısa, orta ve uzun vadeli olduğunu belirtip bugüne kadar yapılmamasının eksiklik olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi’nin Darıca’ya gereken değeri vermediğini gördüklerini söyledi. Kentin yöneticileri olarak afetler olduktan sonra önlem almak yerine afetleri öngörüp önlem alınması gerektiğini savunan Güven şöyle devam etti:

DEPREM ÖNCESİ YAPILAR YERİNDE

“Yaşanan felaketten birkaç gün önceki meclis toplantısında altyapının, trafiğin sıkıntılarından ve yine 1999’da yaşadığımız deprem gerçeğinden söz bahsetmiştim. İlçemizde deprem öncesi yapılarımız hala mevcut. Buna Kaymakamlık binamızı da ekleyebiliriz. Darıca’yı yönetenlerin depremden sonra vakıflara verdiği değeri kaymakamlığa vermedikleri aşikârdır.

O YAPILAR YENİLENMELİ

Darıca’da bulunan hasarlı ve depreme dayanıksız yapıları acilen tespit edelim. Bu yapıların yenilenmesi için çalışmalar başlatalım. En önemlisi bir deprem toplanma alanı oluşturalım. Bu alanlar için konteynerler tedarik edelim.

VATANDAŞ NASIL BARINACAK?

Darıca’da 26 adet deprem toplanma alanı var. Bu alanların varlığından ve yerinden bu salonda kaç kişinin haberi var? Darıca’da ne kadar park, belediyeye ait sosyal tesis varsa toplanma alanı olarak belirlenmiş. Normal şartlarda bu parkların birçoğunda oturacak bank bile yokken deprem anında vatandaş orada nasıl toplanıp barınacak?

HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

2 bin 600 civarında çadırın mevcut olduğu yazıyor, ancak bunların varlığından da emin değilim. Depremin kış aylarında da olabileceğini düşünerek vatandaşın konaklayacağı, ihtiyaçlarını gidereceği bölgeler oluşturulmalı. Hatta bu yapıların askeri alan içerisinde oluşturup bölgenin yapısını ve bütünlüğünü bozmadan, afet dışında belediyeye de gelir kaynağı olabilecek tesisler kurulmalı. Darıca her an bir depreme, bir su baskınına hazırlıklı olmalı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.