“Cumhuriyet, biçimsel kutlamalarla kutlanılıyor”

“Cumhuriyet, biçimsel kutlamalarla kutlanılıyor”

 Eğitim-Sen Gebze Şubesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında her yıl olduğu gibi, bu yıl da tamamen göstermelik kutlamalar yapıldığı...

 

Eğitim-Sen Gebze Şubesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında her yıl olduğu gibi, bu yıl da tamamen göstermelik kutlamalar yapıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada, “Bu topraklarda yaşayan bütün halkların eşit haklara sahip olduğu, inancını özgürce yaşayabildiği, eşit, özgür ve gerçekten demokratik ve laik bir ülkede, herkesin barış içinde yaşaması dileğiyle, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz” diye belirtildi.

     

Farklı kimlik ve inançlara sahip halkların emperyalist güçlere karşı bedenlerini siper ederek kazandıkları zaferin ardından ilan edilen Cumhuriyet’in 90. yılı kutlandığı ifade edilen açıklamada, “Cumhuriyet’in kuruluş sürecinde emperyalist esaretten kurtulmak için omuz omuza mücadele eden halklar, uzunca bir süredir çeşitli vesilelerle birbirine düşman edilmeye, karşı karşıya getirilmeye çalışılırken, her yıl olduğu gibi, bu yıl da tamamen göstermelik kutlamalar yapılacaktır.   Demokrasi, özgürlük, eşitlik, barış ve kardeşlik talep eden milyonların talepleri karşısında saldırganlaşan, halkların taleplerini görmezden gelen bir siyasi iktidarın, gerçekten demokratik bir Türkiye yaratmasını beklemenin hiç gerçekçi olmadığı geçtiğimiz 11 yıl içinde net bir şekilde görülmüştür” diye belirtildi.

FARKLI KESİMLERİN TALEPLERİ

 

En yakıcı sorunları görmezden gelen, siyasal iktidarın şoven, ayrımcı ve her aşamasında şiddete dayanan politikalarına sessiz kalmak demek, yaşanan zorbalığa ortak olmak anlamına gelindiği belirtilen açıklamada, “Türkiye’de farklı kimlik ve inanç gruplarının, Kürtlerin, Alevilerin, işçiler, kadınlar, öğrenciler, LGBT bireyler gibi toplumun farklı kesimlerinin hakları ve talepleri sahiplenilmeden, gerçek anlamda laik ve demokratik bir Türkiye mücadelesi yürütülmeden, AKP’ye karşı biçimsel bir cumhuriyet savunusu yapmanın hiçbir inandırıcılığı yoktur” diye açıklandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.