CUMHURİYET BALOSU'NDA BÜYÜK COŞKU

CUMHURİYET BALOSU'NDA BÜYÜK COŞKU

 KYÖD'ün organize ettiği Cumhuriyet Balosu'na katılan konuklar hep birlikte ellerindeki Türk Bayrakları'nı sallayarak 10. Yıl Marşı'nı söyledi,...

 

KYÖD'ün organize ettiği Cumhuriyet Balosu'na katılan konuklar hep birlikte ellerindeki Türk Bayrakları'nı sallayarak 10. Yıl Marşı'nı söyledi, büyük coşku yaşadı.

Kocaeli'nin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve 1947 yılında kurulan Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD), cumhuriyetin ilanının 90. yıl dönümü nedeniyle  bir Cumhuriyet Balosu gerçekleştirdi. KYÖD Sosyal Tesisleri'ndeki baloya; KYÖD Başkanı Haşmet Belen ile yönetim kurulu üyeleri Turgay Yılmaz, Cumhur Küçükbalkan, Fatih Çağlar, Başar Değer, Pelin Emir, Fügen Avdan, Şeyda Bilgesu Erken ve Bülent Altınyaz ev sahipliği yaptı. 

 

KARANLIĞA SÜRÜKLENİYOR
KYÖD Yönetimi, davetlileri salon girişinde karşılayarak yerlerine kadar eşlik etti. Balo, dans eğitmeni Eray Deniz'in öğrencileriyle yaptığı tango gösterisiyle başladı. Göz dolduran gösteri katılımcılardan büyük alkış aldı. Ardından KYÖD Başkanı Haşmet Belen katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin 90 yıl önce kanla kurulduğuna dikkat çeken Belen, şimdilerde ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesiyle bağdaşmayan durumlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

DANS ETTİLER
Başkan Belen, Türkiye'nin her geçen gün ulus devlet anlayışından biraz daha uzaklaştığını ifade ederek, Türkiye'nin karanlığa sürüklendiğini savundu. Belen, “Cumhuriyeti bilmek yetmez öğretmek gerek. Anlamak yetmek anlatmak gerek. Sevmek yetmez sevdirmek gerek. Yaşamak yetmez yaşatmak gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.  Yapılan konuşmanın ardından sahneye çıkan Necdet Kızılay orkestrası birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.

10. YIL MARŞI SÖYLENDİ
Gecenin ilk dansını KYÖD Başkanı Haşmet Belen ile eşi Zeynep Belen yaptı. Şarkıların etkisine kapılan çiftler romantik anlar yaşadı. Balaoya; Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Küpçü,
MHPİzmit İlçe Başkanı Kaan Dilmen, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Özen, CHPİzmit Belediye Başkan aday adayı Cüneyd Özkürkçügil de katıldı. Özkürkçügil salonda bir süre durduktan sonra ayrıldı. Gece 10. Yıl Marşı'nın hep birlikte okunması ve 90. yıl pastasının kesilmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.