CUMHURBAŞKANLIĞI DİJİTAL DÖNÜŞÜM OFİSİ ARACILIĞIYLA  Öğrenci-Sektör Buluşması

CUMHURBAŞKANLIĞI DİJİTAL DÖNÜŞÜM OFİSİ ARACILIĞIYLA Öğrenci-Sektör Buluşması

Türkiye’nin 4 Siber Güvenlik Meslek Yüksek Okulu’ndan biri bulunan GTÜ’de öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen programda siber güvenlik ekosistemi hakkında bilgilendirildiler.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu (SG MYO) Aselsan Bilgisayar Laboratuvarı’nda yapılan sektör öğrenci buluşmasına GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmur Durmuş, GTÜ SG MYO Müdürü Prof. Dr. Oğul Esen, CBDDO’dan Duygu Fidancıoğlu ve Didem Gülsever, Turkcell’den Kerem Kılıç ve Mehmet Ali Ağrab, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi TSGK) Eren Hasipek, Bugbounter’dan Arif Gürdenli, Peyk Siber Güvenlik’ ten İlker Avcı, Gebze Teknik Üniversitesi SG MYO idari ve akademik kadrosu ile öğrencileri katıldı.

Yapılan etkinlik ile T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi(CBDDO)’nin kurulmasında öncülük ettiği Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarının akademik, idari ve öğrencilerle olan etkileşimini arttırmak, iletişimi sıcak tutmak hedeflenirken, DDO nezdinde kamu kurumlarında Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü hakkında, sektör temsilcilerinin de katılımıyla bilgi verildi.

KONUŞMALAR VE SUNUM YAPILDI

Programda ilk selamlama konuşmasını GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş gerçekleştirerek; ülkenin gereksinimi doğrultusunda ihtiyaç duyulan bu alanda nitelikli insan yetiştirmek için üniversitenin elinden gelenin en iyisini yapacağını belirtti. GTÜ SG MYO Müdürü Prof. Dr. Oğul Esen ise konuşmasında öğrencilere değer katmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, ülkenin bu konudaki gereksinimlerine cevap verecek nitelikte insan gücü yetiştirmeye katkı sağladıklarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Etkinlikte Duygu Fidancıoğlu CBDDO hakkında Genel Sunumu, Turkcell’den Kerem Kılıç Sızma Testi Sunumu ve Mehmet Ali Ağrab SOC Merkezi Sunumu, Eren Hasipek TSGK Sunumu, Bugbounter Arif Gürdenli Ödül Avcılığı Nedir? Sunumu, Peyk Siber Güvenlik’ten İlker Avcı Siber Tehdit İstihbaratı Nedir? sunumu ile öğrencilere bilgi aktarımında bulundular. Katılımcılar, etkinliğin soru ve cevap kısmında sunumları hakkında gelen soruları yanıtladılar. Programın Aselsan Bilgisayar Laboratuvarındaki ilk bölümü öğrencilere yönelik anket yapılması, hatıra fotoğrafı çekilmesi ve öğrencilere hediye verilmesi ile son buldu.

Programın ikinci kısmında GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar katılımcıları makamında ağırlayarak kendileri ile SG MYO hakkında bir toplantı yaptı. Ardından plaket takdimi yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.