Cuma Pazarı son günleri yaşıyor

Cuma Pazarı son günleri yaşıyor

Gebze Belediyesi Meclisi’nde semt pazarlarının kaldırılmasına karar verilmesinin ardından Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı’ndaki hem esnaf hem de vatandaşlar karara tepkili.

pazar-001.jpg

Gebze Belediyesi Ağustos ayı meclisinden Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı başta olmak üzere Yenikent Mahallesi'nde kurulan Cumartesi günleri kurulan semt pazarı, Güzeller Mahallesi’nde Pazartesi günü kurulan semt pazarı, Gaziler Mahallesi’nde Cuma günü kurulan semt pazarının kapatılmasına ilişkin Zabıta Müdürlüğünün teklifi oy birliği ile kabul edilmişti. Zabıta müdürlüğünün teklifi olan, Mevlana Mahallesi’nde Kapalı Pazar Yeri Kurulmasına ve Âdem Yavuz Mahallesinde Kapalı Pazar yeri kurulmasına oy birliği ile karar verilmişti.

HEM ESNAF HEM VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Mecliste alınan bu kararın ardından Gebze’nin en büyük ve en eski pazarı olan Cuma Pazarı’nda bu hafta hem esnaf hem de vatandaşlar karara tepkiliydi. Pazarcı esnafı alınan kararla ilgili olarak kendilerinden bir görüş alınmadığını ifade etti. Vatandaşlar ise Cuma Pazarı’nın Mevlana Mahallesi’nde Kapalı Pazar Yeri kurulmasına tepki göstererek, “Cuma Pazarı’nın Mevlana Mahallesi’ndeki sabit Pazar yerine taşınması yanlış bir karar. Mevlana Mahallesi’ne gitmek için otobüse binmemiz gerekecek. Otobüs şoförleri Pazar arabasını otobüslerine almak istemiyor. Köşklüçeşme Mahallesi’nde oturan biri nasıl Mevlana Mahallesi’ne gidecek?” diye görüş belirttiler.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.