CHP'de ön seçim için toplanan imzalar yarın teslim edilecek

CHP'de ön seçim için toplanan imzalar yarın teslim edilecek

Yerel seçimler öncesi CHP'de ön seçim yapılmasını isteyenler, 'CHP Sol Kanat' öncülüğünde toplanan imzaları yarın (12 Ekim Cuma) İstanbul İl Başkanlığı'na teslim edecek.

İmzaların teslim edilmesin ilişkin yapılan açıklamada, "Partimiz CHP'de yerel seçimlerde adaylar belirlenirken ön seçim yapılması için, demokrasiye inanmış örgüt üyeleri olarak talebimizi ve toplanan imzaları teslim etmek üzere 12 Ekim Cuma günü öğlen saat:12.00'de İstanbul İl Başkanlığımızda olacağız. Örgütümüzün bilgisine sunuyor ve bu tarihi güne tanıklık etmeye çağrı yapıyoruz." ifadelerine yer verildi.

chp-de-on-secim-icin-toplanan-imzalar-yarin-teslim-edilecek-519621-1.

Sol Kanattan, yapılan açıklamada, “Üyelerin katılımını sınırlayan uygulamalar, örgütün siyaset üretiminde kısırlaşmasına, partiye olan aidiyet duygusunun körelmesine neden oluyor” ifadeleri kullanıldı.

Sol Kanattan yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“ÖN SEÇİM İSTİYORUZ!

ÖN SEÇİM, PARTİ İÇİ DEMOKRASİ VE DEMOKRATİK KATILIMIN EN ÖNEMLİ UNSURUDUR.

“Seçim sistemi değişmeli. Ön seçim olması lâzım. Lider sultası var, listeye yazmazlar diye kimse özgür davranamıyor.” Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Haziran 2018, Cumhuriyet Gazetesi

BELDEMİZİ, İLÇEMİZİ, İLİMİZİ YÖNETECEK BELEDİYE BAŞKANLARINI VE MECLİS ÜYELERİNİ BİZ SEÇELİM.

TÜRKİYE’DEKİ BÜTÜN SEÇİM BÖLGELERİNDE BÜTÜN ADAYLARIMIZ TÜM ÜYELERİN KATILIMI İLE SANDIKTA BELİRLENSİN.

Çağdaş sosyal demokrat partilerde “kurtarıcı” lider anlayışı yoktur. Her parti üyesinin parti içinde her türlü siyaset oluşma sürecine demokratik katılımı sağlanmalıdır. 2. Üyelerin katılımını sınırlayan uygulamalar, Örgütün siyaset üretiminde kısırlaşmasına, partiye olan aidiyet duygusunun körelmesine neden oluyor. 3. Parti içi demokrasiyi işletmediğimiz sürece ülke için tam demokrasi çağrımız eksik kalıyor, inandırıcılığını yitiriyor. 4. Haklı haksız nedenlerle partimize küsmüş üyelerimizi, ancak Ön Seçim ile birlikte demokratik sürece katarak Partimize tekrar kazanabiliriz. 5. Bütün aday adaylarının önce parti içi Ön Seçim yarışına katılmaları, adaylarımızın hem üyelerle hem bütün seçmenlerle kucaklaşmasını, tanınmalarını sağlayacak. 6. Bütün aday adayları Ön Seçim sürecinde proje, vizyon ve çalışmalarını ortaya koyacakları için, Partimizin her seçim çevresinde çok değerli bir proje ve yaklaşım havuzu oluşacak. 7. Seçim döneminin Ön Seçimle birlikte başlaması seçmen gözünde Cumhuriyet Halk Partisinin Yerel Seçimlere verdiği önemi kanıtlamış, ne kadar zengin kadrolara sahip olduğumuzu, her kesimi temsil eden vicdan sahibi, dürüst, çalışkan siyasetçilerin çokluğunu gösterecek. 8. Aday adayları Ön Seçimde kaybetseler dahi demokratik yarışa girdikleri için parti içinde üyeler tarafından takdir edilecek, seçilen adayın yanında Yerel Seçimlerde katkıları sağlanacak. 9. Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü demokratik katılımla kendi seçtiği aday için coşkuyla sahada olacak, Yerel Seçim sürecinde partisini yalnız bırakmayacak. 10. Demokrasi şenliğimiz diğer parti seçmenlerinin ilgisini CHP’ye yöneltecek, tabanda ittifak CHP’de olacak.
GELİN SOSYAL DEMOKRASİNİN PARTİ İÇİ DEMOKRASİ VE BİREYİN DEMOKRATİK KATILIM İLKELERİNİ HAYATA GEÇİRELİM.

GELİN PARTİ İÇİ KÜSKÜNLÜKLERE ÖN SEÇİM COŞKUSUYLA SON VERELİM.

GELİN GÖREV YAPMAK İSTEYEN ADAYLARIMIZI PAZARLIK MASALARINDAN, KAPALI KAPILAR ARDINDAKİ KULİSLERDEN KURTARALIM.

GELİN BÜTÜN ÜYELERİMİZE SÖZ HAKKI VERELİM: ADAYLARIMIZI ÖN SEÇİMLE BELİRLEYELİM.

GELİN BÜTÜN TÜRKİYE’DE SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ, CHP’Yİ YÖNETİME GETİRELİM!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.