CHP İl Başkanı Bülent Sarı'dan asgari ücret açıklaması

CHP İl Başkanı Bülent Sarı'dan asgari ücret açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, açıklanan asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarı yaptığı açıklamada; “Emekçiyi açlık ve sefalete sürüklediler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, açıklanan asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP il başkanı yazılı açıklamasında; “Saray rejimi milyonlarca emekçiyi açlık ve sefalete sürüklemiştir” ifadelerine yer verdi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı yaptığı açıklamada; “İktidarın açıkladığı asgari ücreti ve yıl içerisinde bir değişiklik olmayacağına bildiğimiz ücreti kabul edebilmemiz mümkün dahi değildir. Açıklanan zam oranıyla bir kez daha anlaşılıyor ki, saray rejimi milyonlarca emekçiyi açlık ve sefalete sürüklemiştir. 2024 yılının ilk yarısında beklenen yüksek enflasyonun etkisi göz önüne alındığında, dünkü artışın hızla yok olacağı açıktır. Bu sebeple, iktidarın asgari ücreti yılda sadece bir kez belirleme ısrarına karşı çıkıyor ve 3 aylık çeyrek dönemler sonunda yeni bir ücret belirlenmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bülent Sarı amaçlarının, vatandaşların insan onuruna yakışır bir gelirle hayatlarını sürdürmek olduğunu belirtirken; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak tavrımız nettir: Emekçilerimizi derin yoksulluğa mahkum eden bu rejime karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.