Çalışacak ve barıştıracağız

Çalışacak ve barıştıracağız

Petrol-İş Sendikası Genel başkanlığına seçilen Süleyman Akyüz geride kalan dört yılda örgütün huzurunun kalmadığını belirtip, “Çalışacağız ve barıştıracağız” dedi.

Petrol-İş Sendikası’nın cumartesi günü İstanbul’daki genel merkezinde başlayan 28. olağan genel kurulu pazar günü yapılan seçimle sona erdi. Sendikanın 16 şubesinde seçilen 250 delegenin oy kullanma hakkının olduğu seçimde mevcut genel başkan Ali Ufuk Yaşar ile Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz'ün listeleri yarıştı. Süleyman Akyüz, 129 oyla Petrol-İş Sendikası’nın genel başkanlığına seçilirken Ali Ufuk Yaşar’ın listesi 118 oyda kaldı. Kongrede üç oyda geçersiz sayıldı.
HUZUR KALMADI
Petrol-İş Sendikası’nın genel başkanlığına seçilen Süleyman Akyüz, Petrol-İş’in Türkiye’nin en köklü sendikası olduğunu belirtip, “Mücadeleci yapımızı göstermek için, tekrar bu ruhu sendikamıza kazandırmak ve yürümek için yola çıktık. Uzun yıllar bu görevi yapmış ve bu işin içinde olmuş insanlarız. İnsanların özlemle beklediği yapıyı sendikamıza tesis edeceğiz. Sınıf adamı olmak başka bir şeydir. Kendine adam olmak başka bir şeydir. Son dört yılda maalesef bu örgütün huzuru kalmadı. Biz göreve seçildiğimizde ‘o şube bize destek verdi’, ‘bu şube bize destek vermedi’ demeyeceğiz. Çalışacağız ve barıştıracağız” dedi. 
YENİDEN BİRLİK BERABERLİK
Süleyman Akyüz'ün listesinde Genel Sekreter adayı olan Kocaeli Şube Başkanı Salih Akduman, sendikalarında bozulan birlik ve beraberliği yeniden sağlayacaklarını söyledi. Sendikaların 69 yıllık geçmişi ve geleneği olan bir sendika olduğunu kaydeden Akduman, “Ne yazık ki son dönemlerde sendikamız farklı bir yere çevrildi. Sendikamızda bölünmeler ve kutuplaşmalar var. Bu işler bizim kodlarımızda olan şeyler değil. Sendikamız rayından çıktı. Biz tekrar eski birlik ve beraberlik içindeki günlerimize dönmek istiyoruz. Bunu da başaracağız. Tüm üyelerimizle el ele vererek daha güçlü bir işçi sınıfı için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

AKYÜZ’ÜN LİSTESİ
Süleyman Akyüz (Genel başkan)
Salih Akduman (Genel sekreter)
Turgut Duşova (Genel mali sekreter)
Mustafa Mesut Tetik (Genel örgütlenme ve eğitim sekreteri)
Ünal Akbulut (Genel yönetim sekreteri)
Denetim Kurulu: Selami Kırlı, Ziya Selvi, Adem Çoktan. 
Disiplin Kurulu: Asım Çavuşoğlu, Mehmet Soptan, Vahap Orhan. 
Türk-İş Üst Kurul Delegeleri: Süleyman Akyüz, Salih Akduman, Turgut Duşova, Mustafa Mesut Tekik, Ünal Akbulut, Orhan Zengin, Ahmet Oktay, Efcin Culca, Ercan Yavuz, Şehmus Kaygusuz, Muzaffer Işık, Nesimi Yetiyoğlu, Veysel Gündüz, Eyüp Akdemir, Şivan Kırmızıçicek, Mustafa Örgen. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.