BÜYÜKŞEHİRLE HAZIRLANDILAR: Devlet konservatuvarı kazandılar

BÜYÜKŞEHİRLE HAZIRLANDILAR: Devlet konservatuvarı kazandılar

Konservatuvar eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde eğitim alan öğrenciler, her yıl olduğu gibi bu yıl da yetenek sınavı ile öğrenci alan üniversitelerin devlet konservatuvarlarını kazandı.

Emin Dağdelen(piyano), Defne Mecidiye(klarnet), Abdullah Kaya Hasırcıoğlu(keman), Kerem Dolanbay(gitar), Karya Koray(piyano), Çisil Çelikkan(viyolonsel), Feyza Yürümez(Klarnet) Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Ortaokulunu kazanarak 2019-2020 eğitim-öğretim yılında kayıt yaptırmaya hak kazandılar. 
500’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

Bu yıl yapılan yetenek sınavına 850 kişi başvurdu, bunlardan 240’u Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında eğitim almaya hak kazandı. Geçtiğimiz yıllardan eğitimlerine devam edenlerle birlikte konservatuvarda 543 öğrenci eğitim alıyor. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında öğrenciler, Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Din Musikisi, Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar ve Bale bölümlerinden verilen eğitimlerle yeteneklerini geliştiriyor. Öğrenciler sanat kariyerlerine Büyükşehir Konservatuvarından aldıkları eğitimle devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.