BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YARDIM:   İhtiyaç sahiplerine 1 Milyon 628 Bin TL

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YARDIM: İhtiyaç sahiplerine 1 Milyon 628 Bin TL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında 41 kartlara 1 Milyon 628 Bin TL yükleyerek yardıma muhtaç aileleri sevindirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sunan 41 kart, Ramazan Ayı’nda da aileleri sevindirdi. 41 kart vasıtasıyla ihtiyaç sahibi ailelere 1 milyon 628 bin TL yüklendi.
Büyükşehir Belediyesi ekonomik durumları itibariyle sağlıklı beslenme noktasında sıkıntı yaşayan vatandaşlara yönelik gıda tanımlı 41 Kart’a Ramazan ayının ilk haftasında toplam 1 milyon 628 bin TL yükleme gerçekleştirdi. Vatandaşlar bu yükleme ile Ramazan ihtiyaçlarını marketlerden karşılamaya başladı.
41 KART İLE ALIŞVERİŞ
41 Kart ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların banka ile anlaşmalı yerlerden alışveriş yapmalarını sağlıyor. Bu sistem sayesinde yardımların sistemli, düzenli ve vatandaşı mağdur etmeden ulaştırılması gerçekleştiriliyor. Mağdur vatandaşlar 41 Kart ile anlaşmalı marketlerden banka kartı ile alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını gideriyor.
41 KARTA KİMLER BAŞVURABİLİR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’na SGK provizyon, fakirlik belgesi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile birlikte başvuru alınıyor. Başvuru sonrasında uzman personeller tarafından ev ziyareti gerçekleştiriliyor. Eldeki veriler ‘Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu’na sunuluyor. Değerlendirme kurulunda, dosya görüşülerek vatandaşın yardıma ihtiyacı olup olmadığına, ihtiyacı varsa yardımın çeşidine ve miktarına karar veriliyor. Tüm bu süreçler boyunca vatandaşa bilgi mesajı gönderiliyor. Ayrıntılı bilgi Büyükşehir Belediyesi’nin 153 no’lu çağrı merkezinden alınabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.