Büyükakın; Batı, Gazze’de ölen  çocuklar için 3 maymunu oynuyor

Büyükakın; Batı, Gazze’de ölen çocuklar için 3 maymunu oynuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü kapsamında ‘Filistin’de Çocuk Olmak’ temalı program gerçekleştirdi. Programda konuşan Başkan Büyükakın, “Sarışın çocuklar ölünce dünya ayağa kalkıyor. Filistin’de ve orta doğuda ölen çocuklar için dünya 3 maymunu oynuyor” açıklamasında bulundu.

20 Kasım 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. ‘Filistin’de Çocuk Olmak’ temalı programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, İHH Kocaeli Başkanı İsmail Yeşildal, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYELER

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen program öncesinde çocuklar kendileri için kurulan Eğitim Hakkı, Dengeli Beslenme, Oyun Hakkı, Barış Dolu Bir Dünyada Yaşama Hakkı Ve Temiz Bir Çevrede Yaşama Hakkı atölyelerinde gönüllerince eğlendi. Programın açılışı İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden çocuklar için Kuran’ı Kerim okundu. AHMET ZEKİ AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.