Buse ile Eylül’ü asker tutacak

Buse ile Eylül’ü asker tutacak

Sarkuysan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Buse Esra Aysu ve Eylül Şevval Vurgun’un meslekte öncelikli tercihleri askerlik. Aksi halde, Buse, dönemin şartlarına göre davranacak. Eylül, “Gelecek görmüyorum. Eğitim için gider, kalırım” diyor

Analiz Haber

Ülkemizin içinde bulunduğu “demokratik” ve ekonomik koşullardan sebep çok ciddi bir memleket meselesi, kanayan bir yarası haline gelen yurt dışına beyin göçünde önlem alınmaz; ekonomi düzlüğe çıkmaz ve giderek baskısını arttıran mevcut sistem halka soluk aldırmazsa, gitmeyi düşünen düşünene.

Gebze’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk konulup saygı duruşunda bulunan 28 Ekim tarihli devlet erkanı töreninde Sarkuysan Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri ile öğrenciler… ve askerler de yer aldı.

KANKA ASENALAR

Törenin bitiminde önce arkadaşımızın yanına gelip askerlerle fotoğrafının çekilmesini isteyen Buse Esra Aysu ve Eylül Şevval Vurgun, onların da iznini alarak birlikte poz verdi.

Birbirlerine “Asena” diye de seslenen kankalar, “Türkçü” olduklarını söyledi. İki genç, sorularımıza samimi yanıtlar verdi.

Her ikisinin de hayalinde askerlik var. Şayet hedeflerini tuttururlarsa her ikisi de ileride yurtdışına yerleşmeyi düşünmüyor. Her ikisi de fırsat bulursa yurt dışına eğitime gidecek…

Kankalardan Buse Esra Aysu, yurt dışını şimdilik, sadece fırsat bulursa eğitimi için düşünüyor. Giderse dönecek;“Askerliğin hastasıyım. Bir yere gitmeyeceğim. Gidersem sadece eğitim için giderim” demesine diyor ama, “Dönemin şartları ve koşullar neyi gerektirirse yerine getiririm” diyerek açık kapı da bırakıyor.

Eylül Şevval Vurgun ise, “Gelecek görmüyorum. ERASMUS programı ile eğitim için giderim, kalırım” diyor…

kizlar-1.jpg

Buse Esra Aysu ve Eylül Şevval Vurgun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bir gün öncesindeki çelenk töreninin ardından törene katılan askerlerle fotoğraf çektirdi.

kizlar-2.jpg

Sarkuysan Anadolu Lisesi’nde eğitim gören iki gencin de ortak hedefi, askerlik.

kizlar-3.jpg

Buse ile Eylül çelenk töreninde arkadaşları, öğretmenleri ve okul idarecileri ile.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.