Burada söylüyorsam Ata’nın  sayesinde: Sana ne mutlu efem!

Burada söylüyorsam Ata’nın sayesinde: Sana ne mutlu efem!

KBB Konservatuvarı Ses Eğitmenlerinden Tuğçe Erenci, Gebze’deki “Atatürk’ün sevdiği şarkılar” konserinde sözüyle, sesiyle mest etti. “Bugün, bu sahnede bir kadın olarak söylüyorsam Atatürk’ün sayesindedir” diyen Erenci, “Eğilmez Başın Gibi” ile devam etti: Sana ne mutlu efem

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85’nci yıldönümünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, sahnede de anıldı. KBB Konservatuvarı Ses Eğitmenlerinden Tuğçe Erenci, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde, “Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türküler” konserinde sahne aldı.

SESİ VE SÖZÜYLE MEST ETTİ

konser-5.jpg

Sanatçı; hava muhalefetinin de etkisiyle az sayıdaki şanslı sanatseveri hem sesi hem sözüyle meste etti.

konser-3.jpg

Üçüncü şarkıdan sonra, “Bugün, bu sahnede, bu şarkıları bir kadın olarak söylüyorsam Atatürk’ün sayesindedir. Anıyorum. Başka da diyecek bir şey bulamıyorum” diyen sanatçı; “Eğilmez Başın Gibi” ile resitalini sürdürdü: Sana ne mutlu efem.”

KİMSEYE ETMEM ŞİKÂYET…

konser-6.jpg

Sunuculuğunu Sefa Özbay’ın üstlendiği konserin saz ekibi; Alpay Dinletir (Ritim), Mustafa Tabak (Kanun), Ömer Aşçıoğlu (Kemençe) ve Hasan Yavaş’tan (Tambur) oluştu.

Usta sanatçı konserine İhsan Raif Hanım tarafından yazılıp güftelenen, Kemani Serkis Efendi tarafından bestelenen ve Müzeyyen Senar ile özdeşleşen, nihavend makamındaki “Kimseye etmem şikayet” ile başladı.

YANIK ÖMER, YİĞİT ÖMER…

Ardından güftesi ve bestesi Sadettin Kaynak’a ait, Safiye Ayla tarafından Atatürk’ün huzurunda onlarca kez seslendirilen Hüseyni şarkı “Yanık Ömer”i seslendirdi:

Yanık Ömer, her savaştan bir yara taşıyor / Yanık Ömer, yiğit Ömer, övünmeden yaşıyor / Kurtuluş Savaşı’nda, yirmi sekiz yaşında / Mangasının başında, taşıyor / Yanık Ömer, yiğit Ömer siperleri aşıyor

BURASI MUŞTUR

Sanatçının repertuarından seslendirdiği üçüncü eser; benzer içerikli konserlerin olmazsa olması, Yemen Türküsü, “Burası Muştur” oldu. Merhum halk ozanı, sanatçılar Neşet Ertaş ve Barış Manço tarafından da zamanında seslendirilen klasiği ardından “Bir şey söylemek istiyorum” dedi ve ekledi: “Bugün, bu sahnede, bu şarkıları bir kadın olarak söylüyorsam Atatürk’ün sayesindedir. Anıyorum. Başka da diyecek bir şey bulamıyorum.”

EĞİLMEZ BAŞIN GİBİ

Tuğçe Erenci coşkuyla alkışlanan samimi sözlerinin ardından konserine; Ömer Bedrettin Uşaklı tarafından yazılan, Kaptanizade Ali Rıza Bey tarafından bestelenen, Sofyan usulü şarkı, “Eğilmez Başın Gibi”yi seslendirirken arkasındaki perdeye, Atatürk’ün zeybek oynarken görüntüsü yansıdı: Eğilmez başın gibi / Gökler bulutlu efem / Dağlar yoldaşın gibi / Sana ne mutlu efem…

MANASTIR TÜRKÜSÜ…

konser-7.jpg

Ardından sahibinin kim olduğu bilinmeyen, ülkemizde Zülfü Livaneli ile özdeşleşen Manastır Türküsü’nü seslendiren Erenci; Selanik Türküsü, Çalın Davulları’nı icra etti. Hemen ardından Şevket Öndesev tarafından hafızaya alınmış ve Muzaffer Sarıözen’e aktarılmış Rumeli Türküsü, “Bülbülüm Altın Kafeste”yi okudu. Ölümsüz eser; Gebze’de de çok defa konser veren Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nun 2000 yılındaki “Anadolu Beşik” adlı albümünde de yer edinmişti.

FİNALİ MAYA DAĞDAN

KALKAN KAZLAR İLE YAPTI

konser-4.jpg

Fikrimin İnce Gülü”nü seslendirirken tüm izleyicileri kendisine eşlik etmeye davet eden sanatçı, Özdemir Erdoğan ile özdeşleşen “Hatırla ey peri” ile devam etti. Sözleri Behçet Kemal Çağlar, bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait “Bir Tatlı Huzur Almaya Geldik Kalamış’tan”ın ardından bir saat süreli resitalini, “Maya Dağdan Kalkan Kazlar” ile sonlandırdı.

AYAKTA ALKIŞLANDI

ÇİÇEKLE UĞURLANDI

konser-8.jpg

“Sabahlar olmasın” dedirttiği konserin sonunda coşkuyla alkışlanırken hava muhalefetine rağmen salona gelen seyirciyi “Vefakar, cefakar” diye onura etti.

konser-9.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi Müdürü Ufuk Eser konserin bitiminde usta sanatçıya bir demet çiçek ile teşekkür etti.

konser-12.jpg

Ufuk Eser; sahneye izleyiciler arasında yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği – ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar ve Atatürkçü Düşünce Derneği – ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın’ı da davet etti.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.