Bunları söylemeseydim aynaya bakamazdım

Bunları söylemeseydim aynaya bakamazdım

Prof. Dr. Hamzaoğlu: Bunları söylemeseydim aynaya bakamazdım’Dilovası’ndaki gerçekleri halkla paylaştığı için hakkında çok sayıda soruşturma...

Prof. Dr. Hamzaoğlu: Bunları söylemeseydim aynaya bakamazdım’

Dilovası’ndaki gerçekleri halkla paylaştığı için hakkında çok sayıda soruşturma açılan Prof. Dr. Hamzaoğlu, “Bunları söylemeseydim ben aynaya bakamazdım. Yine aynı araştırma yapılsa ben bunun sonuçlarını yine halkımla paylaşırım” dedi. 

Dilovası’nda 2011 yılında bilimsel bir araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştığı için hakkında “halkı paniğe sevk etmek” gerekçeleriyle çok sayıda soruşturma açılan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Halk Sağlığı Anabilim  Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, gerçeklerin halktan gizlenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Hamzaoğlu, yeni araştırmalar yapamadığını belirterek “Halkın gerçekleri bilme hakkı var. Araştırma sonuçlarının, bilimsel bilgilerin tümünün sahibi toplumun kendisidir. Araştırmanın sonuçlarını söylemeseydim aynaya bakamazdım” dedi. Prof. Hamzaoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman’ın “halkı paniğe sevk etme” iddiasıyla 2011 yılında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, savcılığın ise görevsizlik kararı verdiğini söyledi. 

‘ASİSTANLARIMA DESTEK YOK’

Hakkında yapılan suç duyurusu dosyasının Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nde bulunduğunu, ceza soruşturmasının devam ettiğini belirten Hamzaoğlu, kendi asistanlarının katıldığı kongrelere üniversitenin çeşitli gerekçeleri bahane ederek destek vermediğini iddia etti. Pek çok yeni araştırma konusu olmasına karşın bu nedenlerden yeni araştırmalar yapamadığını kaydeden Hamzaoğlu, “Araştırmanın konusu ne olursa olsun, araştırmaların sonuçları, bilimsel bilgilerin tümünün sahibi toplumun kendisi. Bir sorunu boyutlarıyla ortaya koyuyorsunuz ve bu soruna karşı alınabilecek önlemler varken bunu halkla paylaşmıyorsunuz. Bu kabul edilemez. Dilovası’nda bizlerden daha önce yapılmış bir sürü çalışmalar var, bunlar raporlandırıldı. Tek farkı bunun, biz bu bilgiyi sahipleriyle paylaştık. Bu kirliliğin sebebini de gösterdik, fabrikalar ve fabrika sahipleri olduğunu belirttik. İstenirse bunun önlenebileceğini, önlemek istemedikleri için bunun önüne geçmediklerini söyledik. Bunları söylemeseydim ben aynaya bakamazdım. Yine aynı araştırma yapılsa ben bunun sonuçlarını yine halkımla paylaşırım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.