BUGÜN KAYMAKAMSAM ONLARIN SAYESİNDE… Mehmet Kalkan’a ve vazosunu  kırdığım öğretmene borçluyum

BUGÜN KAYMAKAMSAM ONLARIN SAYESİNDE… Mehmet Kalkan’a ve vazosunu kırdığım öğretmene borçluyum

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, emekli öğretmenlerle YASDER’in etkinliğinde buluştu: Bugünkü konumumu iki öğretmenime; Elazığ’da köyden merkeze gelmemizi isteyen Mehmet Kalkan ve vazosunu kırdığım sınıf öğretmenime borçluyum

Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin bu yıl ikincisini tekrarlayarak geleneksel hale getirdiği;

kaymakam-2.jpg

bölgemizdeki emekli öğretmenleri bir araya getirdiği etkinlikte emektar eğitimcilerle bir araya gelen Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, “Bugünkü konumumu iki öğretmenime; Elazığ’da köyden merkeze gelmemizi isteyen Mehmet Kalkan ve vazosunu kırdığım sınıf öğretmenime borçluyum” dedi. Kara konuşmasında şunları kaydetti:

EĞİTİM SİSTEMİMİZİN

TEMEL YAPI TAŞLARI

kaymakam-6.jpg

“Öğretmenlik bilgi, tecrübe ve sabırla aslında çocuklarımızı geleceğe hazırlamak mesleği. Bu yönüyle bakıldığında öğretmenlerimiz, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşlarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözüyle bu gerçeğin altını özellikle çiziyor ve çocuklarımızın yani geleceğimizin inşası ve imarıyla ilgili birinci dereceden sizleri bu anlamda görevli tutmuştur.

ÇOCUKLARIMIZDAKİ CEVHERİ

AÇIĞA ÇIKARTIYORSUNUZ

Dolayısıyla öğretmenlerimiz gerçekten bugüne kadar bu görevi layıkıyla yerine getirdi. Özellikle çocuklarımızın içindeki cevherin güçlenmesi, ortaya çıkması açığa çıkarılması konusunda önemli bir fonksiyon icra ediyorsunuz. Çocuklarımıza doğru olmayı, dik durmayı, insanları sevmeyi, daima iyilik ve güzelin tarafı olmayı öğretiyorsunuz ve bunu içselleştirmesi için çaba sarf ediyorsunuz.

İKİ ÖĞRETMENİMİZİN

EMEĞİNİ HAKKINI ÖDEYEMEM

kaymakam-1.jpg

Çok güzel bir söz vardır. Bir insanın hayatta karşılaşabileceği en güzel mucize ve şans, iyi bir öğretmene denk gelmesidir derler. Gerçekten benim hayatımda da çok değerli, mucizevi ve mutlaka bütün öğretmenlerimizin emeği var ama iki öğretmenimizin emeği hakkını ödeyemem.

UTANDIM VE EKSTRA

GAYRET GÖSTERDİM

İlkokul dörtteyken yaramazlık yapıyoruz sınıfın içinde. Ders arası. Ders planı yanında da hocamızın bir canlı çiçekli vazosu var. Bunu devirdim, kırdım. İçindeki sudan ötürü öğretmenimizin defterini kullanılamaz hale getirdim. Eziyet lazım onu hazırlamak için. Geçmişte kalemle yazılırdı. Hocamız geldi. Bana kızacak veya farklı bir şey yapacak diye bekledim. ‘Ben bunu sana yakıştıramadım Yüksel’ dedi. Ben utandım ve öğretmenime layık olabilmek için ekstra gayret göstermem gerektiğini öğrendim.

ELAZIĞ MERKEZE YERLEŞMEMİZİ

MEHMET KALKAN HOCAM SAĞLADI

Yine ilkokul üçe kadar köy ilkokulunda okudum. Mehmet Kalkan hocamız vardı. Hocamız özellikle babamın şehre taşınması için ısrar etti, ‘çocuklarımızın okuması için şehre taşınmak gerekir.’ Malum köy okullarındaki eğitim fırsatı sınırlı. Babamı ikna ettim. Benimle de bire bir ilgilendi. Elazığ merkeze yerleştik. Eğitim hayatında bugünkü bulunduğumuz konumu, Mehmet Kalkan hocam sağladı. Ben gerçekten hocamı ve tüm hocalarımızı hayırla yad ediyorum.

EMEKLERİNİZE SAĞLIK

O anlamda ülkemizin birçok noktasında çalışan sizler çok kıymetli insanlar yetiştirdiniz. Çok büyük hayırlarla büyük fedakarlıklar yaptınız. Hepinizin emeklerine sağlık. Emekliye ayrılan bütün öğretmenlerimizin de emeklerine sağlık. Bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk, esenlikler diliyorum. Allah razı olsun.

KARDEŞİMDEN BİLİYORUM

ÖĞRETMEYE DEVAM EDECEKSİNİZ

kaymakam-3.jpg

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara etkinlikte Darıca Kent Konseyi Sekreteri Dilek Gündüz ve eşi Omco Cam'da çalışan Ertan Gündüz ile.

24 Kasım Öğretmenler Günü; öğretmenlikte emeklilik mesleğe virgül koymaktır, mutlaka siz yine öğretmeye ve öğrenmeye devam edeceksiniz. Yine farklı noktalarda topluma faydalı olmaya devam edeceksiniz. Çünkü öğretmenlik gerçekten duruştur, kişiliktir. Biliyorum çünkü kardeşim de öğretmen. İnşallah bu anlamda ülkemize, çocuklarımıza kıymetli katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Öğretmenler gününüzü kutluyor, önünüzde saygılı eğiliyor, ellerinizden öpüyorum.”


Kimdir..

BASKİL’İN SARITAŞ KÖYÜ’NDEN

LONDRA’DA DİL EĞİTİMİNE…

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara; 24 Ekim 1976’da Elazığ İli, Baskil İlçesi Sarıtaş Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı ilçede tamamladıktan sonra, 1995 yılında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı ve 1999 yılında mezun oldu. Ardından aynı yıl kaymakamlık sınavını kazandı. İngiltere’nin başkenti Londra’da dil eğitimini aldı. Milli Güvenlik Akademisi’ni tamamladı.

DARICA’DA DÖRDÜNCÜ YILINI DOLDURUYOR

kaymakam-4.jpg

Sivas’a bağlı Ulaş ve Rize’ye bağlı Hemşin İlçelerinde kaymakam vekilliği görevini yürüttü. 2003 yılında Karaman’a bağlı Kazım Karabekir İlçesi’ne kaymakam olarak atandı. Sırasıyla Diyarbakır/Kulp, Malatya/Akçadağ ve Kastamonu/Cide Kaymakamlıkları, Kütahya Vali Yardımcılığı yaptı. Kütahya’ya bağlı Tavşanlı’da Kaymakamlık görevini yürütürken, 14 Temmuz 2020 tarih ve 31185 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Darıca Kaymakamlığı’na atandı ve 27 Temmuz 2020’de görevine başladı. Kaymakam Kara, evli olup İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.