Bu parkın her malzemesi atıklardan yapıldı

Bu parkın her malzemesi atıklardan yapıldı

Başiskele ilçesinde ayrıştırılmış atıklardan oluşturulan 'Sıfır Atık Parkı' görenleri şaşkına döndürüyor. Proje, hem geri dönüşüme katkı sağlamayı hem de atık kavramının algısını değiştirmeyi hedefliyor.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan, içinde yer alan malzemelerin tamamının atıklardan yapıldığı park görenleri şaşkına çeviriyor.

HER BÖLÜM FARKLI ATIKLARI ELE ALIYOR
Sıfır atık projesi çerçevesinde Başiskele Belediyesi tarafından ayrıştırılmış atıklarla inşa edilen park, 2 bin 900 metrekarelik alanda yer alıyor, 108 metrekarelik 7 farklı bölümden oluşuyor. Her bir bölüm, farklı atık türlerini ele alarak örnek bir geri dönüşüm uygulaması sunuyor. Parkın oluşturulmasında tencere altlıkları, cam, frit ve karo gibi atıklar kullanıldı. Bu yenilikçi yaklaşım, atıkların sadece çöp olarak görülmediğini, aksine yeniden kullanılabileceğini ve değer kazanabileceğini vurguluyor. Sıfır Atık Parkı'nın en önemli hedefi, çocuklara ve her yaş grubundan insanlara sıfır atık felsefesini benimsetmek. Geri dönüşümün ve atık azaltmanın önemini vurgulayarak, katılımcıları çevre bilincine teşvik etmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, parkın okula yakın bir konumda olması, öğrencilere geri dönüşüm konusunda uygulamalı dersler sunma imkanı sağlıyor. Bu sayede genç nesillerin çevre konusundaki farkındalığı artırılıyor ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları kazanmaları destekleniyor.

İSA TURHAN4-001.jpg1-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.