Bu balığı avlayanlara para verilecek

Bu balığı avlayanlara para verilecek

İstilacı balon balığı avcılığıyla uğraşan balıkçılara yönelik destekleme ödemeleri için belirlenen usul ve esaslar açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan "Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ", artık yürürlükte.

Tebliğ, 1 Ocak 2024-31 Aralık 2026 döneminde, Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne (SUBİS) kayıtlı, geçerli ruhsat tezkeresine sahip bir balıkçı gemisi ile istilacı balon balıklarından bazılarının Akdeniz ve Ege Denizi'ne kıyısı olan illerde avcılığını yapan balıkçılara verilecek destekleme ödemelerine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

DESTEKLEME ÖDEMEMLERİ YAPILACAK

Bu çerçevede, lagocephalus sceleratus, lagocephalus spadiceus, lagocephalus suezensis, lagocephalus guentheri, tylerius spinosissimus, lagocephalus lagocephalus, sphoeroides pachygaster, torquigener flavimaculosus balon balığı türlerinin avcılığı, destekleme programı kapsamında yer alıyor. Bu türlerin avlanmasıyla ilgilenen balıkçılara belirlenen usul ve esaslara uygun olarak destekleme ödemeleri sağlanacak.

TANE BAŞINA PARA ÖDENECEK

Belirlenen dönemde, lagocephalus sceleratus türünden her bir adet balon balığı için 25 lira destekleme ödemesi yapılacak. Diğer belirtilen türler için ise her bir adet balon balığı için 10 lira destekleme ödemesi sağlanacak .

Destekleme kapsamında avcılığına izin verilen balon balıklarının avlanması, balıkçı gemilerinde insan sağlığına risk oluşturmayacak koşullar altında yapılacak. Balon balığı avcılığı yapacak balıkçı gemilerinde koruyucu eldiven, sızdırmaz poşet ve benzeri malzemeler bulundurulacak.

Balıklar sadece il müdürlüklerince belirlenen noktalardan karaya çıkarılacak, karnı yarılarak Ege Denizi'nde kıyıdan en az 5 deniz mili uzakta uluslararası sularda, Akdeniz'de de en az 10 deniz mili uzakta olmak koşuluyla denize bırakılarak bertaraf edilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.