BTP GENEL BAŞKANI HÜSEYİN BAŞ: “Türk askerine, Türk Devleti’ne karşı ayaklanan şehit değil haindir”

BTP GENEL BAŞKANI HÜSEYİN BAŞ: “Türk askerine, Türk Devleti’ne karşı ayaklanan şehit değil haindir”

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Türk askerine, Türk Devletine karşı ayaklanan şehit değil haindir. Haine şehit deyip devlete ayaklanmayı teşvik eden de haindir!” açıklaması yaptı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı isyan hareketi başlatan Şeyh Said için ‘şehit’ ifadesini kullanan Halil Konakçı isimli imama tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan BTP lideri, “Türk askerine, Türk Devletine karşı ayaklanan şehit değil haindir. Haine şehit deyip devlete ayaklanmayı teşvik eden de haindir!” dedi.

“SİZİN İMAM DEDİĞİNİZ HATAY’I PEŞKEŞ ÇEKEN Mİ?”

Atatürk düşmanlığı ile bilinen Halil Konakçı Hatay için ise “keşke Fransızlarda kalsaydı” anlamına gelecek ifadeler kullanmıştı.
BTP lideri bu sözlere de dikkat çekici bir cevap vermiş ve “Sizin imam dediğiniz Hatay’ı peşkeş çeken mi?” sorusunu sormuştu.
Hüseyin Baş’ın bu sözleri BTP’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Bu adamlar yüzünden insanımız dinden, özünden soğudu!

Hüseyin Baş videoda, “Bunların hiçbiri bu vatanın evladı değildir, bunların hepsinin bağlı olduğu kuklanın ipinin başında bir el vardır. Bu adamlar yüzünden insanımızı dinden soğuttular, bu adamlar yüzünden insanımızı özünden soğuttular” dedi.
İşte BTP liderinin o açıklamaları;
“Bu kadar vatanperver, bu kadar Atatürkçü İnsanın olduğu, hocanın olduğu, imamın olduğu bir ülkede sizin imam dediğiniz Hatay’ı peşkeş çeken mi, o karaktersiz mi? Bu kadar imamın olduğu, bu kadar güzel hocanın olduğu ülkede sizin hoca dediğiniz, imam dediğiniz, ‘Kız çocuklarının okuması haram’ diyen şarlatanlar mı? Atatürk'ü seven, O’nun idealinde yürüyen, O’nun ile birlikte Meclis’i dualarla açan imamların, hocaların olduğu ülkede sizin imam dedikleriniz Cumhuriyetle savaş eden şarlatan ahlaksızlar mı?

“BUNLARIN HİÇBİRİ BU VATANIN EVLADI DEĞİLDİR”

Bunların hiçbiri bu vatanın evladı değildir, bunların hepsinin bağlı olduğu kuklanın ipinin başında bir el vardır. Yüz yıldır bu ülkede bu böyle… Sadece yüz yıldır değil Osmanlı coğrafyasında 300 senedir bu böyle… Bu adamlar yüzünden insanımızı dinden soğuttular, bu adamlar yüzünden insanımızı özünden soğuttular. Bundan büyük hainlik olur mu? Sizin hiçbiriniz hoca değilsiniz, hepiniz şarlatansınız. Bu milletin bu milletin karnı sizin yalanlarınıza tok efendim. Hiçbirinizin hiçbir önemi yok.

DİYANET’E ÇAĞRI; AYARINI BOZDUĞUN KANTAR GÜN GELİR SENİ TARTAR

Buradan bir çağrı yapıyorum; başta Diyanet’e... Herkes aklını başına alsın. Bakın bu gittiğiniz yol yol değil. Hizmet ettiğiniz o insanlar, o yapılar var ya önce bizi bu ülkeden sürerler, önce bize bu ülkede yaşama hakkı bırakmazlar sonra sanmayın ki size bırakırlar, sizi de yollarlar. Hani güzel bir laf vardır, ‘Ayarını bozduğun kantar gün gelir seni tartar’ diye. İşte gün gelir bunun bedelini siz ödersiniz.”

gorsel.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.